Kam na jeseň za vínom

NETKY.SK • 18 Október 2023, 17:00 • 2 min
Kam na jeseň za vínom

Ak sa aj vám spája toto obdobie s vínnymi slávnosťami, oberačkami a ďalšími podujatiami, venovanými tomuto „božiemu moku, prinášame vám prehľad niekoľkých zaujímavých akcií, ktoré sa budú diať v rôznych kútoch Slovenska v najbližších týždňoch.

slovakia

left justify in out

Kam za dobrým vínom a zábavou v septembri a októbri?

21. októbra – Deň vínnych pivníc v Trnave

Otvorené pivnice 23 vinárstiev sa budú prezentovať v centre Trnavy pod záštitou Trnavského spolku priateľov vín a Mesta Trnava. Ide už o 20. ročník tradičného podujatia, viac na mvc.sk.

28. októbra – Deň otvorených búd, Skalica

Ochutnávka vín vo vinárstvach a vinohradníckych búdach Vínnej cesty Záhorie v extraviláne mesta Skalica. Vstupenky si môžete kúpiť v Skalickej vinotéke na Štefánikovej ulici, alebo na vcz@vcz.sk.

4. novembra – Danube Wine Day, Nové Zámky

V Cisársko-kráľovskej jazdiarni na Kasárenskej ulici sa môžete stretnúť s vinármi, dovozcami vín, ale aj milovníkmi dobrého vína tohoto regiónu. K tomu kopec dobrej zábavy a dobrého jedla.

11. novembra – Svätomartinské otváranie mladých vín, Skalica

Na terase Reštaurácie Srdiečko v Skalici slávnostne otvoria sezónu nových vín roka 2023, združujúcich vinárov Vínnej cesty Záhorie. Ochutnávku bude sprevádzať živá hudba, viac na tikskalica.sk.

11.-12. november – Festival mladého vína, Bratislava

Primaciálne námeste a priľahlé nádvoria opäť ožijú tradičným mestským festivalom, na ktorom sa prezentuje a ochutnáva mladé víno. Festival sa spája ešte z tradíciou Rakúsko-Uhorska, kedy sa presne 11. novembra otvárali prvé vína úrody toho roka. Súčasťou podujatia budú ochutnávky gastro-špecialít, kultúrny program, koncerty, divadlo a Svätomartinský sprievod v uliciach.

24. novembra – Katarínska ochutnávka mladých vín, Dudince

Posvätenie nových mladých vín roka 2023 a ich prvá degustácia za sprievodov živej hudby. Spoznajte vína od miestnych vinárov z Dudiniec prostredníctvom starej tradície svätenia. Viac na www.dudince.sk.

24.-25. novembra – Deň otvorených pivníc, Malokarpatská vínna cesta

Viac ako 130 pivníc v Modre, Pezinku, Šenkviciach, Svätom Jure, Limbachu, Vinosadoch a ďalších mestách a obciach Malokarpatskej vínnej cesty bude sprístupnených už na 23. ročníku Dňa otvorených pivníc. Spoznáte nielen najlepšie vína z tejto oblasti, ale aj miestnu gastronómiu a krásy tunajšej krajiny. Chýbať nebudú ani bratislavské vinárstva s typickou račianskou frankovkou či ríbezľákom z Devínu, navštívte najstaršie vinárstvo Renesančný dom v Jure. Viac na www.malekarpaty.travel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies