Radikálne zariadenie na chudnutie, ktoré vás doslova prinúti držať jazyk za zubami

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 11:57 • 2 min
Radikálne zariadenie na chudnutie, ktoré vás doslova prinúti držať jazyk za zubami

Tím vedcov a vynálezcov vytvoril radikálne zariadenie na chudnutie, ktoré vám pevne uzavrie čeľusť, a nebudete môcť prijímať nežiadúce množstvo potravy.

slovakia

left justify in out

Je to celkom jednoduchý nápad, spočívajúci v dvoch magnetoch, ktoré sú vložené do protiľahlých horných a spodných zubov. Zaisťujú, že vaše ústa nemôžete otvoriť, aby ste do nich mohli vložiť jedlo.

 

DentalSlim Diet Control vyvinuli tímy z University of Otago na Novom Zélande a vedci z anglického Leedsu. Vyhlásili ho za „prvé zariadenie na chudnutie na svete, ktoré pomáha bojovať proti globálnej epidémii obezity“

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Úspech slovenského gymnázia vo svetovom finále súťaže sociálnych inovácií

 

Vedúci výskumný pracovník, vicekancelár prof. Paul Brunton z University of Otago Health Sciences tvrdí, že toto zariadenie bude efektívnym, bezpečným a cenovo dostupným nástrojom pre ľudí bojujúcich s obezitou. Montuje ho zubný lekár,  v prípade núdze ho môže  užívateľ uvoľniť. Možno ho opakovane namontovať a odstrániť. „Hlavnou prekážkou pre úspešné chudnutie je dodržiavanie predpisov, ktoré pomáha vytvárať nové návyky a umožňuje tak po určitý čas dodržiavať nízkokalorickú stravu. Naozaj to naštartuje proces,“ hovorí profesor Brunton. "Faktom je, že toto zariadenie nemá žiadne nepriaznivé následky," dodal Brunton.

 

img

 

Doteraz ho použili na siedmich Dunedinských ženách po dobu pribižne jedného týžda. Ženy mohli požívať len tekutú stravu. Na konci pokusu stratili ženy priemerne 5,1 percenta svojej telesnej hmotnosti, čo je približne 6,36 kg. Aj keď je to veľká výhra za týždeň držania diéty, ženy však vyhlásili, že sa cítia nepríjemne, trápne a ťažko sa im hovorí so zabudovaným zariadením. Oznámili, že s implantátom „bol život všeobecne menej uspokojivý“.

 

Tento nástroj by mohol byť obzvlášť užitočný pre tých, ktorí musia schudnúť predtým, ako podstúpia operáciu, a pre pacientov s cukrovkou, u ktorých môže chudnutie iniciovať remisiu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies