Polícia rozohnala ďalší protest hnutia Obsaďte Oakland

NETKY.SK • 30 Január 2012, 07:56 • 2 min
Polícia rozohnala ďalší protest hnutia Obsaďte Oakland

Polícia rozohnala ďalší protest hnutia Obsaďte Oakland - Krimi Približne 120 ľudí bolo zatknutých pri sobotňajšom zásahu polície v americkom Oaklande proti demonštrantom z hnutia Obsaďte Oakland (Occupy Oakland) po tom, čo aktivisti začali na príslušníkov

slovakia

left justify in out

img

Približne 120 ľudí bolo zatknutých pri sobotňajšom zásahu polície v americkom Oaklande proti demonštrantom z hnutia Obsaďte Oakland (Occupy Oakland) po tom, čo aktivisti začali na príslušníkov bezpečnostných zložiek hádzať kamene a fľaše a pokúšali sa preraziť policajné zábrany. Informovala dnes o tom agentúra Associated Press (AP).
      Podľa polície, ktorá pri zásahu použila slzný plyn, sa protestujúci začali zhlukovať už ráno a vyhrážali sa útokom na prázdne kongresové centrum v meste. V priebehu dňa sa k davu pridávali ďalší aktivisti až napokon zhromaždenie približne dvoch tiscok ľudí začalo narúšať miestnu dopravu. Najmenej traja policajti sa pri zásahu zranili.
      Oaklandský tábor je vôbec jedným z najväčších a najaktívnejších centier celonárodného hnutia Occupy Wall Street (Obsaďte Wall Street), ktoré sa usiluje poukazovať na ekonomickú nerovnosť v USA, vysokú nezamestnanosť a finančný systém, ktorý podľa ich slov zvýhodňuje bohatých.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies