Polícia rieši trestné oznámenie na exprimátora Popradu

NETKY.SK • 16 Január 2015, 15:17 • 2 min
Polícia rieši trestné oznámenie na exprimátora Popradu

BRATISLAVA/PREŠOV - Polícia v Prešove sa musí znovu zaoberať trestným oznámením na bývalého primátora Popradu Antona Danka.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ trestné oznámenie pôvodne odmietol, prokurátor v Poprade však toto rozhodnutie zrušil a policajtovi nariadil, aby sa oznámeniu venoval znovu. Agentúre SITA to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák. Trestné oznámenie podal na exprimátora vlani v apríli František Bednár. Podľa jeho oznámenia existuje podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov. Oznámenie spomína údajné neoprávnené nakladanie s peniazmi z rezervného fondu mesta, ďalej účelové rozpredávanie mestského majetku, podanie tiež spochybňuje predaj Dukelských kasární.

 

Trestné oznámenie podal Bednár na Úrad špeciálnej prokuratúry. Ten ho posunul na kriminálku do Prešova. Vyšetrovateľ oznámenie 30. októbra 2014 odmietol s tým, že nebol dôvod na začatie trestného stíhania. Bednár voči tomu podal sťažnosť, na základe ktorej prokurátor vyšetrovateľovo rozhodnutie zrušil. "Dôvodom zrušenia bol podstatný formálno-procesný nedostatok, keďže vyšetrovateľ uznesenie náležite neodôvodnil a nevyrovnal sa so všetkými právne významnými skutočnosťami podstatnými pre rozhodnutie," uviedol hovorca Spišák. Na polícii tak musia o oznámení rozhodnúť znova. 

 

Bednár kandidoval na primátora Popradu v posledných komunálnych voľbách ako kandidát koalície strán 7 statočných regionálna strana Slovenska – Slovenská ľudová strana – Právo a spravodlivosť. Inicioval tiež petíciu proti predaju areálu bývalých Dukelských kasární na sídlisku Západ v Poprade. Bol aj za petíciou za vyhlásenie referenda v Poprade o logistickej základni NATO. Petícia sa skončila neúspechom. Vo vlaňajších novembrových voľbách kandidoval neúspešne za primátora aj Anton Danko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies