Polícia použila proti protestujúcim v Paríži slzotvorný plyn

NETKY.SK • 24 November 2018, 12:34 • 2 min
Polícia použila proti protestujúcim v Paríži slzotvorný plyn

PARÍŽ - Francúzske bezpečnostné zložky použili v sobotu v Paríži slzotvorný plyn a vodné delo na rozohnanie protestujúcich, ktorí sa snažili prelomiť policajný kordón na Elyzejských poliach. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Niekoľko tisícok demonštrantov oblečených do jasne viditeľných žltých viest sa zhromaždilo na tomto známom bulvári v rámci protestov, ktoré sa začali minulú sobotu voči zvyšovaniu cien pohonných látok. V hlavnom meste nasadili približne 3000 policajtov.

 

Takmer 300.000 ľudí blokovalo minulú sobotu diaľnice, kruhové objazdy či sklady paliva a menšie protesty pokračovali celý týždeň.

 

V piatok večer sa muž s výbušným zariadením, ktorý žiadal, aby sa protestujúci stretli s prezidentom Emmanuelom Macronom, vzdal polícii v meste Angers na západe Francúzska. Podľa polície predstavoval naozajstné nebezpečenstvo, keď mal okolo krku naozajstnú výbušnú nálož.

 

Protesty proti daňovej politike vlády a nízkej kúpyschopnosti obyvateľstva si za týždeň vo Francúzsku vyžiadali dve obete a viac ako 750 ľudí vrátane 136 policajtov utrpelo zranenia.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies