Slovensko dodá Ukrajine osem kusov húfnic Zuzana 2, kontrakt je už podpísaný

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 08:44 • 2 min
Slovensko dodá Ukrajine osem kusov húfnic Zuzana 2, kontrakt je už podpísaný

BRATISLAVA – Štátna akciová spoločnosť Konštrukta Defence, patriaca pod rezort obrany, uzatvorila v stredu (1. 6.) kontrakt na komerčný predaj samohybných húfnic Zuzana 2 pre Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Dodaných jej bude osem kusov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Podrobnejšie informácie o kontrakte rezort neposkytne. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) ocenil, že vďaka tomuto kontraktu získa Konštrukta Defence zákazku, ktorá prináša možnosti pre ďalší rast spoločnosti.

 

img

 

Považuje to za veľký úspech pre slovenský obranný priemysel. „Ide nepochybne o dôležitý kontrakt. Jednak tým ukazujeme našu schopnosť, odbornosť a profesionalitu vo výrobe vojenskej techniky,“ podotkol šéf podniku Alexander Gurský. Dodal, že vďaka kontraktu budú mať zamestnanci garanciu práce.

 

„Kontraktu predchádzali týždne intenzívneho rokovania. Situácia na Ukrajine si vyžaduje naše maximálne nasadenie, odbornosť a úprimný záujem,“ povedal šéf rezortu. Zároveň poďakoval ukrajinskému ministrovi obrany Olexijovi Reznikovovi za jeho osobný vklad k dosiahnutiu dohody.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka chce čas, aby sa správne rozhodla, či podpíše protiinflačný balík



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies