Polícia podnikla rozsiahly zásah proti talianskéj mafii 'Ndrangheta

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 13:11 • 2 min
Polícia podnikla rozsiahly zásah proti talianskéj mafii 'Ndrangheta

Rím - Na 116 údajných členov talianskej mafie 'Ndrangheta vypísali dnes zatykače, oznámila polícia pri ohlásení jednej z vôbec najväčších operácií proti tejto najsilnejšej mafiánskej organizácie na svete.

slovakia

left justify in out

Na vykonanie zatýkacích rozkazov nasadili vyše 1000 karabinierov s vrtuľníkmi a psami. Bezprostredne nebolo známe, či zadržali všetkých podozrivých, úrady však ďalšie informácie poskytnú v priebehu dnešného dňa na tlačovej konferencii.

 

Terčom operácie je viac ako 20 mafiánskych rodín vo východnej časti Kalábrie, domovskom regióne 'Ndranghety. Kalábria je územie, ktoré tvorí špičku talianskej "topánky".

 

Podľa karabinierov ide o vážny úder pre "tlčúce srdce" tejto zločineckej organizácie.

 

Taliansky prokurátor pre boj proti mafii Franco Roberti vo svojej výročnej správe predstavenej pred dvoma týždňami uviedol, že 'Ndrangheta údajne prenikla do všetkých kľúčových sektorov talianskej spoločnosti a vybudovala si základne v zahraničí, okrem iného v Nemecku, v USA, v Austrálii a v Kanade.

 

Vyšetrovanie, ktoré viedlo k dnešnému zákroku, ukázalo, že v oblastiach ovládaných 'Ndranghetou existujú paralelné súdy na riešenie sporov a že mafiáni získali desiatky verejných zákaziek, napríklad na vybudovanie súdnej budovy v meste Locri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies