Polícia neustále bojuje za zlepšenie situácie v okolí bratislavského Pentagonu

NETKY.SK • 17 November 2016, 09:56 • 2 min
Polícia neustále bojuje za zlepšenie situácie v okolí bratislavského Pentagonu

BRATISLAVA - Bezpečnostnú situáciu v mestských častiach Bratislava - Vrakuňa, Bratislava - Podunajské Biskupice a najmä v okolí smutne známeho objektu Pentagonu policajti dlhodobo monitorujú a prijímajú adekvátne opatrenia.

slovakia

left justify in out

O tom svedčí aj znižujúci sa počet trestných činov od roku 2011 až do roku 2015 v týchto lokalitách. Podľa policajných štatistík je za desať mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím s rokom 2015 viditeľný pokles trestných činov.

 

Uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová.

 

"Bezpečnostnú situáciu v týchto mestských častiach najviac ovplyvňuje nechválne známy bytový objekt takzvaný Pentagon na Stavbárskej ulici. Uvedený objekt sa nachádza v mestskej časti Vrakuňa na hranici s mestskou časťou Podunajských Biskupíc. V týchto miestach zaznamenávame najmä drogovú trestnú činnosť, ktorej objasnenosť máme najvyššiu, evidujeme tu aj majetkovú trestnú činnosť a v menšej miere násilnú trestnú činnosť," objasnila ďalej hovorkyňa.

 

Podľa jej slov polícia neustále pracuje na zlepšení situácie v Pentagone a v jeho okolí. "Za účelom zlepšenia bezpečnostnej situácie pravidelne prijíma rôzne opatrenia. Jedným z nich je aj zvýšenie počtu hliadok, ktoré v tomto okolí hliadkujú, taktiež úzka spolupráca s ďalšími policajnými zložkami. Od mája roku 2015 na základe vykonaných analýz bol prijatý nový plán policajných opatrení zameraný na eliminovanie narušovania verejného poriadku, páchania násilnej, majetkovej a drogovej trestnej činnosti a páchania priestupkov," povedala ďalej.

 

"Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Vrakuňa a nad rámec aj policajti z ďalších obvodných oddelení v rámci Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II, ako aj policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave a taktiež aj služobnej kynológie sú do tejto lokality velení do hliadkovej služby pätnásťkrát v každom kalendárnom mesiaci. Okrem toho sú vykonávané policajné akcie a polícia zintenzívnila aj spoluprácu s Mestskou políciou Ružinov," uviedla Kurucová.

 

Podľa jej vyjadrenia polícia problém v okolí Pentagonu rieši aj v spolupráci s mestskou časťou Vrakuňa, ako aj s mestskou časťou Podunajských Biskupíc, výbornú spoluprácu má aj s občianskym združením. "Nezastupiteľné miesto predstavuje prevencia, preto sa snažíme v rámci preventívnych aktivít vykonávať na základných školách v týchto mestských častiach medzi študentmi osvetu," zdôraznila na záver Kurucová.

 

Ministerstvo vnútra SR (MV SR) neupúšťa od svojho zámeru zriadiť policajnú stanicu v blízkosti obytného domu Pentagon v Bratislave, ktorý je dlhé roky spojený s množstvom sťažností obyvateľov na drogovú kriminalitu, nečistotu či porušovanie verejného poriadku.

 

"V pláne našich investičných aktivít však zatiaľ nefiguruje, pretože v prvom rade musíme vyriešiť otázku vlastníctva pozemkov, ktoré nepatria mestu," uviedol minulý týždeň pre TASR tlačový odbor MV SR.

 

Najbezpečnejšie sa Slováci cítia, čo sa týka kriminality, v Trenčianskom, Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Naopak, najmenej bezpečne sa cítia v bratislavskom druhom obvode, a to konkrétne ide o mestské časti Vrakuňa (kde je práve Pentagon), Ružinov a Podunajské Biskupice. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti eCall Slovakia, ktorá ho urobila na reprezentatívnej vzorke takmer 5000 Slovákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies