Polícia informuje , že počas mája sa budú konať dopravno-bezpečnostné akcie Víkend

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 20:00 • 2 min
Polícia informuje , že počas mája sa budú konať dopravno-bezpečnostné akcie Víkend

Bratislava - Počas mája sa v piatky a cez víkendy budú konať dopravno-bezpečnostné akcie. Policajti budú počas akcie Víkend kontrolovať najmä dodržiavanie rýchlosti jazdy a zákaz požívania alkoholu vodičmi i nemotorovými účastníkmi.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová. "Každý piatok, sobotu a nedeľu bude v teréne viac dopravných, poriadkových a železničných policajtov," uviedla. Cieľom je podľa nej pozitívne ovplyvňovať cestnú premávku a znižovať počet dopravných nehôd s následkami na živote a zdraví. Počas akcie budú policajti kontrolovať najmä rýchlosť a požívanie alkoholu. "Ak však policajti odhalia aj iné porušenia zákona, budú ich riešiť tiež," podotkla. Priblížila, že kontroly budú predovšetkým na miestach, kde sa konajú kultúrne a spoločenské podujatia, či na miestach, kde najčastejšie dochádza k dopravným nehodám. "Od začiatku tohto roka do konca apríla evidujeme 3331 dopravných nehôd," doplnila Bárdyová s tým, že je to o 395 menej ako vlani. Zároveň sa ťažko sa zranilo 201 osôb a o život prišlo 70 osôb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies