Polícia dohliadne na poriadok počas sobotných eurovolieb

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 10:12 • 2 min
Polícia dohliadne na poriadok počas sobotných eurovolieb

BRATISLAVA - Poriadok a hladký priebeh sobotňajších volieb do Európskeho parlamentu (EP) zaistí polícia. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) SR Denisa Baloghová, polícia je pripravená na voľby do Európskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

"Prijali sme opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a priebehu voľby ako aj v čase zisťovania výsledkov, na ochranu objektov okrskových volebných komisií, obvodných volebných komisií a Ústrednej volebnej komisie. Taktiež ďalšie opatrenia, zamerané najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku," spresnila Baloghová.

 

Zvýšený počet policajných hliadok bude najmä v okolí volebných miestností, sídiel okrskových a obvodných volebných komisií a sídla Ústrednej volebnej komisie. Polícia bude podľa hovorkyne Prezídia PZ SR taktiež na miestach, "kde môže prísť k porušeniu zákona". Úzko spolupracuje aj s predstaviteľmi obecných úradov, volebných komisií a Ústrednou volebnou komisiou. 

 

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa v SR uskutočnia v sobotu 24. mája od 7:00 do 22:00. O 13 slovenských kresiel v EP sa uchádza rekordných 29 politických strán a koalícií. Poslancom EP za Slovensko chcelo byť 332 kandidátov, z toho 81 žien. Voľby v jednotlivých 28 štátoch únie trvajú od 22. do 25. mája. Ako prví začali hlasovanie vo voľbách do EP vo štvrtok Holanďania a Briti, poslední zatvárajú volebné miestnosti Taliani v nedeľu o 23:00. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies