Polícia bude počas volieb na nohách, do terénu vyrazia aj kriminalisti

NETKY.SK • 2 November 2017, 15:36 • 2 min
Polícia bude počas volieb na nohách, do terénu vyrazia aj kriminalisti

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia v Banskobystrickom kraji zvýši dohľad počas konania volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktoré budú 4. novembra. Informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

slovakia

left justify in out

"Prijali sme potrebné bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku. Policajné hliadky budú venovať zvýšenú pozornosť objektom, v ktorých sa nachádzajú volebné miestnosti okrskových komisií a okresné volebné komisie. V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok nielen motorizované, ale i pešie policajné hliadky. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. V prípade potreby sú pripravené špeciálne policajné útvary a pyrotechnici," zdôraznila hovorkyňa s tým, že policajti budú úzko spolupracovať s predsedami príslušných volebných komisií.

 

Polícia občanov vyzýva, aby v prípade akýchkoľvek poznatkov smerujúcich k možnému narušeniu prípravy a priebehu volieb to bezodkladne oznámili na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo 158.

 

Faltániová pripomenula, že v súvislosti s konaním volieb ministerstvo vnútra zriadilo pre potreby obyvateľov SR informačnú linku, na ktorej sú zamestnanci ministerstva pripravení poskytovať informácie týkajúce sa voličov, ich práv, povinností, organizačného zabezpečenia volieb a pod.

 

Linka je prístupná v deň volieb od 7.00 do 22.00 h (02/48592312 a 02/48592313). Je určená výlučne pre občanov. Nebudú na nej poskytovať informácie právnickým osobám, médiám, politickým stranám či obciam.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies