VIDEO: Zúfalá matka hľadá svoje dcéry, jednu z nich už našla polícia mŕtvu na dne mora

NETKY.SK • 11 Jún 2021, 12:30 • 2 min
VIDEO: Zúfalá matka hľadá svoje dcéry, jednu z nich už našla polícia mŕtvu na dne mora

MADRID - Vyšetrovatelia našli na morskom dne neďaleko Kanárskych ostrovov telo dievčatka, ktoré spolu s jej sestrou pred niekoľkými týždňami bez povolenia matky odviedol ich otec.

slovakia

left justify in out

Koroner potvrdil, že telo nájdené vo vreci priviazanom o kotvu v približne tisícmetrovej hĺbke patrilo šesťročnej Olivii, staršej zo sestier. Neďaleko bolo nájdené ďalšie podobné vrece pomocou špeciálneho oceánografického výskumného plavidla, ktoré pomáha s pátraním. Vrece však bolo prázdne. Informovala o tom španielska Civilná garda s tým, že pátranie po ročnej Anne a otcovi dievčat, Tomásovi Gimenovi, pokračuje.

 

 

Predstavitelia národnej i regionálnej vlády v piatok odsúdili smrť Olivie a vyjadrili podporu matke dievčat Beatriz Zimmermann. "Neviem si predstaviť bolesť matky malej Anny a Olívie," uverejnil na sociálnej sieti španielsky premiér Pedro Sánchez.

 


Ženskoprávne organizácie naprieč celým Španielskom vyzvali v piatok na protesty proti nedávnemu nárastu násilia voči ženám, ktorého páchatelia často využívajú deti, aby čo najviac ublížili svojim obetiam.

 

Prečítajte si: Hudobníka Reborna odsúdili za extrémizmus! Prípad sa posunul na Najvyšší súd SR

Gimeno zmizol spolu s dievčatami 27. apríla z ostrova Tenerife. Ich matka, ktorá sa s otcom detí rozviedla, vyšetrovateľom povedala, že sa jej vyhrážal, že už ich nikdy neuvidí. Vyšetrovatelia spustili pátranie na súši i na mori, no neskôr, keď našli opustený Gimenov čln, ho zúžili na vody pri Tenerife.

K pátraniu sa pridal aj Interpol, ktorý zverejnil fotografie dievčat a tiež takzvané „žlté upozornenia“ o pátraní po nezvestných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona