Policajtka sfalšovala výpoveď znásilnenej: Ostane bez trestu!

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 06:39 • 2 min
Policajtka sfalšovala výpoveď znásilnenej: Ostane bez trestu!

BRATISLAVA - Vyšetrovateľka sfalšovala výpoveď znásilnenej ženy, pred súd však za to nepôjde a zrejme nedostane ani len pokutu.

slovakia

left justify in out

TV Markíza o tom dnes informovala vo večerných Televíznych novinách. Žena v reportáži tvrdí, že ju znásilnil bývalý priateľ. Strašnú skúsenosť si nenechala pre seba a násilníka udala na polícii. Ako informuje TV Markíza, páchateľa však polícia nechala na slobode a navyše vyšetrovateľka sfalšovala výpoveď znásilnenej ženy. Žena výpoveď podpísala. „Nevedomky som si to neprečítala a tak som to podpísala,“ povedala pre TV Markíza. No až neskôr sa ukázalo, že vo výpovedi sa vlastne priznala, že nešlo o znásilnenie, ale o dobrovoľný sex. Žena však naďalej tvrdí, že išlo o znásilnenie.

 

Aj samotní policajti podľa Markízy priznávajú, že vyšetrovateľka zrejme násilníkovi pomohla. „Nadriadený pri vykonaní kontroly zistil, že v spise mohla byť sfalšovaná zápisnica, na základe ktorej bolo trestné stíhanie zastavené,“ povedal TV Markíza trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Prečo policajtka výpoveď sfalšovala, sa TV Markíza nedozvedela, na otázky televízie totiž neodpovedala. Svoj čin však musela vysvetľovať inšpekcii ministerstva vnútra, ktorá ju nakoniec obvinila zo zneužívania právomoci a marenia spravodlivosti. 

 

Policajtka však zrejme ostane úplne bez trestu. Na jej stranu sa totiž postavil prokurátor, informuje v reportáži TV Markíza. „Prokurátor zrušil obvinenie, lebo bolo neopodstatnené a nezákonné,“ povedal pre televíziu hovorca krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Nielenže policajtku prokurátor neobžaloval a teda sa za svoj čin pred súd nepostaví, ale nepotrestal ju ani jej nadriadený. „Keďže od spáchania skutku prešlo viac ako rok tak je to už premlčané a tak nie je možné voči vyšetrovateľke v súčasnosti prijať žiadne disciplinárne opatrenie.“ uviedol pre TV Markíza Kudlička.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies