Policajti zadržali Afgáncov, ktorí unavene kráčali pri dialnici

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 17:50 • 2 min
Policajti zadržali Afgáncov, ktorí unavene kráčali pri dialnici

Hliadka cudzineckej polície v Trnave preverovala udalosti na diaľnici D2 smer Bratislava. Podľa hlásenia sa na nej mali nachádzať traja cudzí štátni príslušníci.

slovakia

left justify in out

"Po príchode na miesto policajti našli troch štátnych príslušníkov Afganistanu, ktorí sedeli na zvodidlách pri diaľnici. Policajti cudzincov predviedli na oddelenie za účelom vyriešenia ich neoprávneného pobytu na území SR," informujú policajti na ich profile na sociálnej sieti Facebook.



"V príslušných policajných informačných systémoch bol záznam, ktorý potvrdil, že všetci cudzinci sú žiadatelia o azyl v Bulharsku. Z toho dôvodu boli cudzinci zaistení na návrat podľa Dublinského nariadenia a umiestnení na Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove," uvádzajú policajti v danom príspevku.

Cudzinci absolvovali aj testovanie na COVID-19, výsledok bol podľa polície negatívny.

 

POLICAJTI ZAISTILI TROCH AFGÁNCOV: UNAVENÍ MIGRANTI KRÁČALI PEŠO POPRI DIAĽNICI Hliadka cudzineckej polície v Trnave...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 30. marca 2021



Cudzinci pomocou prizvaného tlmočníka povedali, že precestovali mnoho krajín za pomoci prevádzačov, ktorým za to vopred zaplatili. „Pre policajtov prípad nekončí, budú ďalej zisťovať, kto im pomohol a ako sa dostali na diaľnicu,“ dodala polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona