Turecko a Rusko sa dohodli na obnovení leteckej dopravy

NETKY.SK • 15 Júl 2020, 19:07 • 2 min
Turecko a Rusko sa dohodli na obnovení leteckej dopravy

Istanbul, Moskva - Orgány Turecka a Ruska sa dohodli na obnovení medzinárodnej osobnej dopravy. Uviedol to minister dopravy Turecka.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dopravy a komunikácií Turecka informovalo, že dosiahlo dohodu s Ruskou federáciou o obnovení leteckých spojení medzi krajinami. Ruské ministerstvo dopravy odmietlo komentovať túto tému.

 

Presný dátum obnovenia pravidelných osobných letov je stále neznámy. Najväčšia turecká letecká spoločnosť Turkish Airlines oznámila, že má v úmysle začať lety do Ruska od 1. augusta.

 

Podmienky obnovenia letov

Ruské orgány predtým oznámili, že obnovenie medzinárodných letov bude založené na zásade reciprocity. To znamená, že Rusko obnoví leteckú dopravu s konkrétnou krajinou, iba ak je ta pripravená prijať ruských občanov.

 

img

 

Ďalšou podmienkou je, že celkový výskyt nových prípadov COVID-19 v krajine by nemal za posledných 14 dní prekročiť 40 prípadov na 100 000 obyvateľov.

 

Od začiatku pandémie v Turecku bolo identifikovaných približne 215 tisíc infikovaných COVID-19 a 5,4 tisíc ľudí zomrelo. K 15. júlu bolo v Rusku vyše 746 tisíc nakazenych koronavírusom, zomrelo 11,7 tisíc ľudí.

 

Zákaz letov

Medzinárodné pravidelné a charterové lety boli rozhodnutím ruskej vlády od 27. marca pozastavené z dôvodu hrozby šírenia choroby COVID-19. Začiatkom júla sa zákaz medzinárodných letov predĺžil do 1. augusta.

 

Ale stovky Rusov cestovali do zahraničia aj napriek zatvoreným hraniciam a zákazu letov. Napríklad, bolo možné odletieť z krajiny v súkromnom lietadle.

 

Letecká spoločnosť Aeroflot napriek zákazu naďalej lietala do iných krajín. Deklarovala medzinárodné osobné lety ako nákladné, lebo tie sú povolené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies