Policajti našli v Humennom u dvoch mužov pri prehliadke metamfetamín

NETKY.SK • 15 Január 2018, 12:26 • 2 min
Policajti našli v Humennom u dvoch mužov pri prehliadke metamfetamín

HUMENNÉ - Úspešnú akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť majú za sebou humenskí kriminalisti. U dvoch mužov našli okrem iného aj metamfetamín.

slovakia

left justify in out

Ako v pondelok informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, k akcii došlo v piatok 12. januára. Príslušníci zastavili osobné auto na križovatke ulíc Mierová a Tolstého v Humennom, v ktorom sa nachádzali dvaja muži. Pri osobnej prehliadke našli u 32-ročného Michalovčana okrem iných vecí aj plastové vrecko s obsahom bieleho kryštalického materiálu. "Podľa predbežného výsledku Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Košice išlo o metamfetamín celkovej hmotnosti 17,97 gramu, ktorý zodpovedá až 1429 jednotlivým dávkam drogy," priblížil.

 

Michalovčan je podozrivý, že najmenej od septembra 2017 ho kupoval a predával, a to za rôzne ceny. Humenský vyšetrovateľ vzniesol v sobotu 13. 1. voči 32-ročnému mužovi obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. "Hrozí mu tri až desať rokov odňatia slobody," doplnil Džobanik.

 

Druhý podozrivý, 34-ročný muž z obce Poruba pod Vihorlatom v Michalovskom okrese, ktorý sa vo vozidle nachádzal ako vodič, pri osobnej prehliadke dobrovoľne vydal policajtom bielu kryštalickú látku. "Aj v tomto prípade išlo podľa expertízy o metamfetamín celkovej hmotnosti 0,15 gramu. Toto množstvo zodpovedá trom až 12 jednotlivým dávkam drogy," spomenul hovorca s tým, že po vykonaní procesných úkonoch bol muž prepustený vyšetrovateľom so súhlasom prokurátora na slobodu a v jeho prípade bude vzhľadom na množstvo drogy vo veci ďalej konať Obvodné oddelenie Policajného zboru Humenné.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies