Poliak, ktorý sa vyhrážal bombou v lietadle, je nepríčetný

NETKY.SK • 1 Január 2017, 16:07 • 2 min
Poliak, ktorý sa vyhrážal bombou v lietadle, je nepríčetný

PRAHA - Šesťdesiatosemročný Poliak, vyhrážajúci sa bombou v lietadle, ktoré v piatok večer núdzovo pristálo na starom letisku v Prahe-Ruzyni, je podľa vyjadrenia znalca nepríčetný a skončil v psychiatrickej liečebni.

slovakia

left justify in out

Tam budú ďalej skúmať jeho duševný stav a rozhodnú, či bude voči nemu zastavené trestné stíhanie za šírenie poplašnej správy a ohrozenie lietadla.

 

Hovorkyňa cudzineckej polície ČR Kateřina Rendlová Českej televízii povedala, že ak znalci "dospejú k záveru, že v čase spáchania skutku nebol trestne zodpovedný v súvislosti so svojím psychickým stavom, bude stíhanie zastavené," a muž bude zrejme odovzdaný do Poľska. "Je to poľský občan a stalo sa to na palube poľského lietadla," vysvetlila.

 

Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Enter Air so 160 cestujúcimi, ktorý letel zo španielskeho letoviska Las Palmas na Kanárskych ostrovoch do Varšavy, pristál v piatok večer na starom ruzynskom letisku. Pilot ohlásil, že má na palube muža, ktorý sa vyhráža bombou. Pasažierov následne z lietadla evakuovali, vypočuli ich policajti a stroj prezrel pyrotechnik.

 

Poliak, ktorý sa vyhrážal bombou, policajtom tvrdil, že načúval Bohu. Jeho manželka, ktorá bola tiež v lietadle, im povedala, že muž mal psychické problémy už pred niekoľkými dňami a aj v minulosti.

 

Pri incidente nebol nik zranený a nevznikla škoda na majetku. Ostatní cestujúci odcestovali do Varšavy náhradným spojom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies