Hnutie Sme rodina je pripravené zmeniť ústavu kvôli referendu

NETKY.SK • 29 September 2021, 14:30 • 2 min
Hnutie Sme rodina je pripravené zmeniť ústavu kvôli referendu

BRATISLAVA - Boris Kollár hovoril s prezidentkou v stredu o referende, ale aj o bezpečnostnej situácii v štáte. Návrh zmeny ústavy by mohol byť podľa Kollára pripravený v decembri. Hnutie OĽaNO taktiež súhlasí.

slovakia

left justify in out

Hnutie Sme rodina je podľa neho pripravené zmeniť Ústavu SR tak, aby mohlo dôjsť k referendu o predčasných voľbách "Za hnutie Sme rodina sme deklarovali pani prezidentke, že sme pripravení ísť do tejto veľkej novely. Sme pripravení urobiť zmenu ústavy a umožniť občanom rozhodnúť sa, vyjadriť sa v referende o skrátení volebného obdobia, aby sa mohli aj k tejto otázke vyjadriť," povedal Kollár s tým, že aj v hnutí OĽaNO je na tom zhoda.

 

img

 

Prečítajte si: Igor Matovič: Lepšia diskusia s mafiánom Ficom ako s Matovičom

 

Kollár verí, že vláda pripraví ústavný zákon. "Pán Fico vykopáva dvere, ktoré sú otvorené. Je to úplne zbytočné, lebo my všetci sme presvedčení, že referendum by malo byť občanom umožnené. Aby sme upravili ústavný zákon tak, ako to povedal Ústavný súd, že musíme v tomto prípade zmeniť ústavu a občanom referendum umožniť."

 

img

 

"Ja osobne mám stanovisko pána ministra financií a predsedu OĽaNO Matoviča, ktorý sa v minulosti vyjadril, že je tiež pripravený toto pripraviť, tak si myslím, že to prejde." Kollár už potvrdil prezidentke, že návrh pripravia.

 

S prezidentkou tiež hovorili o pracovnej skupine na obnovu dôvery v právny štát. "Veľmi veľa bodov odsúhlasíme, až na dva body, ktorými sú rozdelenie prokuratúry a paragraf 363, tam nie sme ochotní ustúpiť."

 

Súvisiaci článok: Prezidentka požiadala Fica, aby v spoločnosti nešíril nenávisť a rešpektoval deľbu moci!

 

img

 

Čaputová sa už v pondelok 27. 9. stretla s premiérom Eduardom Hegerom a predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Diskutovali o situácii v bezpečnostných zložkách a celkovej atmosfére na Slovensku. Okrem Kollára má hovoriť aj s predsedom mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies