Poliaci chcú takto pomáhať dôchodcom v ťažkej situácii

NETKY.SK • 25 Október 2020, 11:21 • 2 min
Poliaci chcú takto pomáhať dôchodcom v ťažkej situácii

Aj čísla nových nakazených zo susedného Poľska sú alarmujúce, premiér vyzval výrazne pomáhať dôchodcom, aby nemuseli vychádzať zo svojich obydlí.

slovakia

left justify in out

Poľský premiér Mateusz Morawiecki informoval o aktivite, ktorá má v týchto ťažkých časoch pomôcť dôchodcom. „Práve oni viedli zápas o našu slobodu. Oni nás vychovali a starali sa o nás. Oni nás učili láske a starostlivosti o druhého človeka,“ povedal premiér z vládnej strany Právo a Spravodlivosť (PiS). Na vzájomnú solidaritu vyzýval aj počas príhovoru pred poslancami poľského Sejmu.

 

 

Pomoc

Morawiecki zdôraznil, že dnes všetci seniori potrebujú, aby sme na nich mysleli obzvlášť viac, keďže by sa navyše nemali zdržiavať vonku, je lepšie, keď im nákupy robí niekto iný. „Chráňme ich nadovšetko,“ zdôraznil s tým, že práve dnes potrebujú výnimočnej opatery zo strany spoločnosti. Vyzval preto, aby sa mladší ľudia i stredná generácia zapojila do aktivity s názvom #WspierajSeniora (podporuj dôchodcu).

 

V nedeľu takmer 12-tisíc

V Poľsku rovnako ako u nás je v ostatných dňoch zvýšený počet nových nakazených. Len za nedeľu, ako informuje denník Gazeta Wyborcza, umrelo 87 ľudí a nakazilo sa ďalších 11 742 Poliakov.

Predseda vlády na sociálnej sieti dodáva, že aj keď „dlhá a vyčerpávajúca vojna s epidémiou budí rôzne emócie a pochybnosti“, tak aj vláda v Poľsku im nesmie podľahnúť a musí konať kroky, ktoré sú maximálne zodpovedné voči obyvateľstvu. Dezinfekčné gély a rúška nájdete aj na stránke shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies