Pojednávanie vo veci exekúcie na NS SR bude v septembri

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 14:04 • 2 min
Pojednávanie vo veci exekúcie na NS SR bude v septembri

BRATISLAVA - Na september tohto roku dnes odročil Okresný súd Bratislava I pojednávanie vo veci exekúcie motorových vozidiel na Najvyššom súde (NS) SR.

slovakia

left justify in out

O autá môže súd prísť pre iniciatívu sudkyne, ktorá prostredníctvom exekúcie vymáha svoju pohľadávku na základe uznanej antidiskriminačnej žaloby. TASR informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

"Na dnešnom pojednávaní bol vypočutý právny zástupca povinného, pojednávanie sa konalo v neprítomnosti oprávnenej, ktorá zaslala ospravedlnenie. Okresný súd Bratislava I odročil pojednávanie na 19. 9. 2016 z dôvodu, že sa musí oboznámiť s dnes doloženým doplnením návrhu povinného," uviedol Adamčiak pre TASR.

 

Okresný súd bude teraz študovať argumenty NS SR, ktorý chce exekúciu zastaviť.

 

V roku 2010 uspelo s hromadnou diskriminačnou žalobou voči Najvyššiemu súdu SR 11 jeho sudcov, ktorí dohromady vysúdili 1,15 milióna eur.

 

Prvostupňový rozsudok nadobudol právoplatnosť po tom, ako sa NS pod vedením Štefana Harabina voči nemu neodvolal. Ministerstvo spravodlivosti, vtedy vedené Luciou Žitňanskou, do konania pripustené nebolo.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies