Pojednávanie s členmi bankomatovej mafie dnes odročili

NETKY.SK • 1 Október 2014, 12:01 • 2 min
Pojednávanie s členmi bankomatovej mafie dnes odročili

BRATISLAVA – Proces s členmi bankomatovej mafie speje k záveru. Rozsudok v tejto súdnej kauze by mohol byť vynesený koncom októbra. V pojednávacej sieni to dnes uviedol sudca Okresného súdu Bratislava I. Juraj Mihál.

slovakia

left justify in out

Predseda senátu to konštatoval aj napriek tomu, že dnešné pojednávanie musel odročiť. Dôvodom bola práceneschopnosť jedného z dvoch prísediacich členov senátu. „Pomaly si chystajte záverečné reči. Nie je vylúčené, že by sme skončili 28. októbra,“ vyzval Mihál obhajcov obžalovaných.
      

Celkovo je v súčasnosti v kauze obžalovaných sedem osôb. Z nich traja, vrátane šéfa Jána G., sú vo väzbe. Čo sa týka ďalších troch obvinených, sú stíhaní na slobode. Posledný obvinený Peter T. je vo väzbe v Českej republike. Tohto člena bankomatovej mafie predseda senátu Okresného súdu Bratislava I vylúčil v júli na samostatné konanie.
      

Prokurátor Jozef Kandera dnes upozornil, že bude potrebné na pojednávaní prečítať ešte výpoveď korunného svedka Romana Paulusa z prípravného konania a konfrontovať ho s ňou. Podľa prokurátora ide o 100-stranový dokument. „Bude to trvať najmenej pol dňa,“ upozornil. Obhajoba potvrdila, že trvá na vypočutí všetkých ňou navrhnutých svedkov, pričom viacerí podľa slov predsedu senátu nechodia na pojednávanie z neznámych dôvodov.
      

Pôvodne prokuratúra v kauze obžalovala päť mužov, ktorí mali najmä v roku 2010 ukradnúť 25 bankomatov na západe Slovenska spolu s hotovosťou 280.000 eur. Škoda, ktorú spôsobili na zničených bankomatoch a zariadení budov, bude ešte vyššia. Gang mal lúpiť nielen na Slovensku, ale aj v Česku a Rakúsku. V dvoch prípadoch po lúpeži na Slovensku a Rakúsku gang podpálil miesto činu. Na lúpeže zabezpečoval kradnuté autá rozličných značiek - napríklad Seat, Porsche a Audi - práve hlavný obžalovaný Ján G.
      

Aj náčinie potrebné na vytrhnutie a otvorenie bankomatov podľa korunného svedka zabezpečoval Ján G. Na zničenie pachových stôp používal gang tiež korenie a nosil "ježkov" na prepichnutie pneumatík prenasledovateľov zo strany polície. V autách mali samopal a krátke guľové zbrane, tie však ani raz nepoužili. Každý z členov skupiny mal vlastnú vysielačku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies