Pohoda: Predstaví sa viac ako 130 interpretov a skupín, prvou bola Alina Pash

NETKY.SK • 7 Júl 2023, 20:30 • 2 min
Pohoda: Predstaví sa viac ako 130 interpretov a skupín, prvou bola Alina Pash

Trenčín - Letisko v Trenčíne je počas týchto dní centrom letnej hudobnej scény. Najväčší multižánrový festival Pohoda začal netradične už v stredu (5. 7.), dôvodom je prebiehajúca rekonštrukcia cesty prvej triedy medzi Drietomou a Mníchovou Lehotou, ktorá je hlavnou prístupovou trasou pre autá idúce na festival. Hudobný program na hlavnom pódiu otvorila vo štvrtok podvečer (6. 7.) ukrajinská speváčka, skladateľka a herečka Alina Pash.

slovakia

left justify in out

Jej hudobný štýl obsahuje aj prvky R'n'B a hip-hopu a prelína ich s prvkami karpatských etník. Na svojom konte má tri vydané sólové albumy. V trojdňovom programe sa predstaví viac ako 130 interpretov, skupín a umelcov. Organizátori Pohody otváracím koncertom ukrajinskej umelkyne prejavujú úctu a podporu v boji ukrajinského ľudu za slobodu. Rovnaký zámer s otvorením festivalu mali organizátori aj minulý rok, program na hlavnom pódiu mala otvoriť ukrajinská skupina DakhaBrakha. Kvarteto hudobníkov aj do Trenčína pricestovalo, pre pozitívny test na COVID-19 však muselo ostať v hoteli. Alinu Pash striedala post-punková formácia z anglického Nottinghamu Sleaford Mods. Jej protagonistami sú Jason Williamson a Andrew Fearn, na scéne sú od roku 2007, vydali tucet albumov, najnovším a zároveň aj najúspešnejším je dvanásty UK Grim z marca 2023, ktorý sa v hitparáde dostal na tretiu pozíciu. Od polnoci patrilo hlavné pódium headlinerovi prvého dňa Londýnčanovi menom Jamie xx, ktorý odohral svoj hudobný set. Pokiaľ meno tohto dídžeja a producenta bolo mnohým fanúšikom trocha známe, mali pravdu, pretože je členom indie popovej formácie The xx, ktorá koncertovala na Pohode v roku 2010. Piatkový festivalový deň bude hlavné pódium patriť hlavne ženám, predstaví sa Jana Kirschner, jedna z najúspešnejších slovenských speváčok, ktorá prichádza na Pohodu po piatich rokoch, americká superhviezda Suzanne Vega, jedna z najvýraznejších svetových osobností folkovej scény či Caroline Polachek, americká interpretka electropopu so slovenskými koreňmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies