Smeráci žiadajú odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana

NETKY.SK • 16 August 2023, 17:30 • 2 min
Smeráci žiadajú odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana

Prešov-Robert Fico tvrdí, že kvôli zásahu NAKA môže prísť Slovensko o milióny eur

slovakia

left justify in out

Na slovenskej politickej scéne to vrie. Dlhodobá zášť od niektorých politikov je aj voči súčasnému Prezidentovi Policajného zboru Štefanovi Hamranovi. Jeho osobité metódy nie sú po vôli niektorým členom politických strán. V strane SMER-SSD požadujú jeho odvolanie.

 

Zo Strany Smer-SD žiadajú, aby policajný prezident Štefan Hamran skončil vo funkcii. Exminister vnútra Robert Kaliňák na stredajšej tlačovej konferencii v Prešove uviedol, že súčasný šéf polície bude niesť trestnú zodpovednosť za svoje konanie. Predseda strany Robert Fico zase upozornil, že pre zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z 22. júna príde Slovensko o milióny eur. Robert Kaliňák vyzval premiéra Ľudovíta Ódora, aby Hamrana okamžite odvolal. "Hamran používa Policajný zbor a najmä NAKA ako svoju vlastnú súkromnú firmu," povedal Kaliňák. 

Robert Fico tvrdí, že pre zásah NAKA na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA) sa Európska komisia obrátila na Slovensko. Ako tvrdí, Komisia mala na základe policajného zásahu z 22. júna zastaviť na druhý štvrťrok 2023 refundácie vo výške 54 miliónov eur. Podľa jeho slov sú náznaky, že by mohli byť ohrozené všetky projekty, ktoré sú preplácané z PPA v objeme 1,4 miliardy eur.

 

Hamran vo svojej reakcii uviedol, že každý, kto sa cíti dotknutý výkonom trestného práva zo strany príslušníkov NAKA, sa môže brániť v rámci nezávislého a nestranného trestnoprávneho procesu. Zároveň podotkol, že na konci je to súd, ktorý vyslovuje rozhodnutie o vine alebo nevine. Poukázal aj na právoplatne odsúdených v kauze Očistec. "Pochádzajú alebo boli funkcionármi najmä počas 12-ročného pôsobenia spomínaného pána vo vysokých štátnych štruktúrach. Policajti, sudcovia, advokáti, vysokopostavení štátni úradníci. Myslím si, že tým je povedané všetko," dodal Hamran.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies