Povodne a rozvodnené rieky trápia aj Taliansko, vyžiadali si 3 obete

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 12:15 • 2 min
Povodne a rozvodnené rieky trápia aj Taliansko, vyžiadali si 3 obete

RÍM - Úrady v severnom Taliansku upozornili obyvateľov, aby sa v stredu premiestnili na vyššie položené miesta a vyhli sa hrozbe povodní. Záplavy si doteraz vyžiadali najmenej tri ľudské životy a donútili na evakuáciu okolo 5000 ľudí, uviedol minister pre civilnú ochranu Nello Musemeci.

slovakia

left justify in out

Starosta mesta Cesena v stredu nadránom na Facebooku varoval, že pretrvávajúce husté lejaky v regióne Emilia-Romagna môžu rozvodniť rieku Savio a jej prítoky. Vyzval obyvateľov, aby sa presunuli na vyššie poschodia svojich domov a vyhýbali sa brehom riek. Oznámil tiež uzavretie niektorých mostov a ulíc, pretože po hustých lejakoch v meste ostali nánosy bahna. "Situácia sa môže znovu zmeniť na kritickú," uviedol starosta Enzo Lattuca. "Rozhodne nemôžeme poľaviť v opatrnosti," dodal.

 

img

Zástupkyňa šéfa civilnej ochrany Titti Postiglioneová uviedla, že evakuáciu ohrozených ľudí komplikujú zaplavené cesty a únikové trasy. Zóna postihnutá záplavami pokrýva zhruba štyri regióny, ktoré až do súčasných hustých lejakov sužovalo dlhotrvajúce sucho, povedala v rozhovore pre spravodajskú televíznu stanicu Sky TG24. Premiérka Giorgia Meloniová vyhlásila, že vláda sleduje situáciu a "je pripravená zasiahnuť a poskytnúť potrebnú pomoc"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies