Podtatranskí cestári sú pre sneženie v pohotovosti

NETKY.SK • 6 Máj 2019, 23:16 • 2 min
Podtatranskí cestári sú pre sneženie v pohotovosti

POPRAD - Cestári v podtatranskej oblasti sú v pohotovosti, kde už sneží aj v stredných polohách. Najviac musia zasahovať na horských priechodoch Vernár a Podspády, ale aj na Branisku. Agentúru SITA o tom infomoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

slovakia

left justify in out

„Očakávame, že toto počasie bude pretrvávať aj počas utorka, chystáme sa na 48 hodín takéhoto počasia, oteplenie by malo prísť až v stredu,“ povedal. Na niektorých cestárov tak podľa jeho slov čaká nočná zmena.

Prácu mali cestári podľa Barillu aj na východnej strane Vysokých Tatier, a to od štátnej hranice s Poľskom, cez Tatranskú Javorinu, Podspády, Ždiar, smerom na Tatranskú Kotlinu. „Tam je to najhoršie, plus spomínaný Vernár,“ uviedol. Snežilo podľa jeho slov aj na južnej strane Tatier, ale tam sa sneh na cestách neudržal.

 

img


Prvý výjazd mali cestári už v nedeľu večer, zasahovali na horských priechodoch Vernár a Podspády. „Pluhovali sme a posypávali vozovky. Sneh, ktorý snežil počas dňa, sa topil, keďže cesty boli ešte zahriate do plusových teplôt, no ako klesala teplota ovzdušia, klesala aj teplota vozovky. S príchodom noci sa sneh začal udržiavať a tvoriť kašovitú vrstvu,“ opísal situáciu Barilla s tým, že cestári ostávajú naďalej v teréne tam, kde je to aktuálne potrebné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies