Nové Mesto otvorí park na Račianskom mýte v náhradnom termíne 19. mája. Program pre deti i dospelých

NETKY.SK • 10 Máj 2024, 17:30 • 2 min
Nové Mesto otvorí park na Račianskom mýte v náhradnom termíne 19. mája. Program pre deti i dospelých

BRATISLAVA - Obľúbený a vyhľadávaný park na Račianskom mýte prešiel vlani rekonštrukciou. Počas obnovy došlo v parku k výmene povrchov komunikácií, dopadových plôch, detských hracích prvkov či mobiliáru. Zrekonštruovalo sa aj športovisko a pribudlo osvetlenie. Obnovený park síce obyvateľkám a obyvateľom slúži už niekoľko mesiacov, oficiálne otvorenie však muselo počkať na teplejšie počasie. Mestská časť Bratislava-Nové Mesto teraz avizuje termín slávnostného otvorenia, ktoré je naplánované na nedeľu 19. mája.

slovakia

left justify in out

Slávnostné otvorenie parku na „Račku“ sa malo uskutočniť počas Bratislavských mestských dní, no nepriaznivé počasie viedlo k rozhodnutiu podujatie odložiť na slnečnejšie dni. V novom termíne 19. mája sa návštevníci a návštevníčky môžu tešiť na rovnakú dávku zábavy, akú organizátori pripravovali na pôvodný dátum. Program je opäť vyskladaný tak, aby si ho mohli vychutnať všetky vekové kategórie. Nebudú chýbať detský orchester, diskusné fórum, cirkusantské varieté, hudobné vystúpenia či športové aktivity. Predstaví sa aj vietnamská a ukrajinská komunita. Program sa začne o 10:00 hod. a potrvá až do večerných hodín, keď ho uzavrie vystúpenie kapely Vrbovskí víťazi.

„Cieľom rekonštrukcie parku na Račianskom mýte bolo priniesť obyvateľom a obyvateľkám kvalitný verejný priestor, kde budú môcť stretnúť blízkych, športovať či nechať vyšantiť svoje deti. Počas slávnostného otvorenia pridáme pestrý kultúrny program aj športové aktivity. Verím, že tentoraz nám počasie ostane naklonené a užijeme si krásny deň na Račku,“ pozýva na podujatie starosta Nového Mesta Matúš Čupka, ktorý príde park na „Račku“ slávnostne otvoriť o 16:00. Účasť na otvorení prisľúbil aj starosta Starého Mesta Matej Vagač a medzi pozvanými je aj primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Program, ktorý myslí na všetkých

Súčasťou programu na „Račku“ budú i aktivity s dobročinným pozadím. Sociálny podnik Drevenô koliesko pripraví so svojimi zamestnancami tvorivú dielňu.„Sociálny podnik Drevenô koliesko zamestnáva ľudí v ťažkej životnej situácii, aby im pomohlo postaviť sa na nohy. V rámci programu na Račku im chceme poskytnúť príležitosť zapojiť sa do diania a získať podporu od druhých. Životná situácia pre jednorodičovské rodiny či seniorov je často náročná, považovali sme za dôležité podať im pomocnú ruku aj týmto spôsobom,“ vysvetľuje Adriana Rabatinová, vedúca Oddelenia kultúry, športu a voľného času miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto, ktorá sa podieľa na príprave podujatia.

Kompletný program slávnostného otvorenia parku na Račianskom mýte je zverejnený na webstránke mestskej časti. Zmena programu je vyhradená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Mestská časť Bratislava-Nové Mesto, Foto: bratislava.sme.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies