Podpredsedom strany Most-Híd by sa mal stať Ábel Ravasz

NETKY.SK • 11 November 2016, 09:27 • 2 min
Podpredsedom strany Most-Híd by sa mal stať Ábel Ravasz

BRATISLAVA – Voľba podpredsedu strany, nové rozdelenie kompetencií pre podpredsedov a posilnenie troch pilierov programu sú na programe na IX. sneme strany Most-Híd, ktorý sa bude konať v sobotu v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

Novým podpredsedom strany Most-Híd by sa podľa informácií agentúry SITA mal stať splnomocnenec vlády pre rómske komunity Ábel Ravasz. Miesto podpredsedu v strane sa uvoľnilo po tom, čo krátko po marcových parlamentných voľbách z Mosta-Híd odišiel Zsolt Simon, ktorý nesúhlasil so vstupom strany do vlády so Smerom-SD a SNS. Most-Híd mal po odchode Simona troch podpredsedov – Luciu Žitňanskú, Ivana Švejnu a Lászlóa Solymosa.

 

Strana Most-Híd vychádza z pozícií občianskej strany – tolerantnej, rešpektujúcej a ochraňujúcej ľudské práva a proeurópsku orientáciu krajiny a zo svojho programu Občianska vízia. Strana chce naďalej posilňovať tri piliere svojho fungovania: budovanie a rozvíjanie inštitúcií právneho štátu, rozvoj regiónov a ochranu menšín vrátane posilňovania princípov občianskej spoločnosti. Tieto tri piliere boli aj základom volebnej kampane predchádzajúcej marcovým parlamentným voľbám.

 

Podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára okrem voľby nového podpredsedu sa prerozdelia aj portfóliá pre všetkých podpredsedov. „Chceme klásť dôraz na naše priority a tomu chceme podriadiť aj kompetencie podpredsedov. Každý bude mať na starosť jednu konkrétnu prioritu, ktorú bude v ďalšom období prezentovať,“ povedal Bugár pre agentúru SITA. Podpora občanov a ich sympatie sú totiž viazané na tri piliere straníckeho programu a z tohto dôvodu v strane od októbra pracujú aj odborno-politické kabinety pod vedením Lucie Žitňanskej pre právny štát, Lászlóa Sólymosa pre rozvoj regiónov a Ábela Ravasza pre ochranu menšín a rozvoj občianskej spoločnosti. „Strana Most-Híd pri zostavovaní programových priorít a programového vyhlásenia vlády dosiahla, že značná časť našich cieľov sa do týchto strategických dokumentov dostala. Zvlášť sa to týka cieľov pri budovaní právneho štátu. Naša strana disponuje silou a ochotou presadzovať ďalšie úlohy, nad rámec programu vlády,“ konštatoval Bugár.

 

Strana Most-Híd vznikla v roku 2009 po tom, čo skupina poslancov NR SR opustila vtedajšiu Stranu maďarskej koalície (SMK). Pätica bývalých poslancov SMK - Béla Bugár, Gábor Gál, Zsolt Simon, László Nagy a Tibor Bastrnák, oznámila vznik novej politickej strany s názvom Most-Híd – strana spolupráce 9. júna 2009. Ministerstvo vnútra stranu zaregistrovalo 3. júla. Ustanovujúci snem strany sa uskutočnil 11. júla v Komárne. Za predsedu bol zvolený Béla Bugár. Podpredsedami sa stali Rudolf Chmel, Edit Pfuntner a Zsolt Simon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies