Zuckerberg prišiel za jeden deň o 31 miliárd USD

NETKY.SK • 4 Február 2022, 17:30 • 2 min
Zuckerberg prišiel za jeden deň o 31 miliárd USD

SAN FRANCISCO – Bol to jeden z najväčších jednodňových poklesov bohatstva a odštartovali ho slabšie ako očakávané výsledky Meta Platforms, materskej spoločnosti Facebooku, za 4. štvrťrok, ktoré sklamali analytikov.

slovakia

left justify in out

Meta zažila historický kolaps akcií potom, čo jej výsledky v stredu (2. 2.) odhalili, že v minulom štvrťroku nezaznamenala žiadny mesačný nárast nových užívateľov Facebooku. To vyvoláva obavy o budúce príjmy spoločnosti. Akcie Meta sa vo štvrtok (3. 2.) krátko po otvorení búrz prepadli až o 26 %. A prudký pád akcií skresal Zuckerbergovi, výkonnému riaditeľovi spoločnosti, čisté imanie na približne 92 miliárd USD zo 120,6 miliardy USD na konci obchodovania podľa Bloomberg Billionaires Index. To stačilo, aby 37-ročný Zuckerberg prvýkrát od júla 2015 vypadol z prvej desiatky najbohatších ľudí sveta.

 

img

 

Jednodňová strata bohatstva vo výške 31 miliárd USD, spôsobená poklesom akcií, je druhá najväčšia v histórii a mohli by jej konkurovať len kolísavé výkyvy hodnoty majetku Elona Muska, šéfa a zakladateľa Tesly. Tento najbohatší človek sveta stratil vlani v novembri 35 miliárd USD za jeden deň, keď sa akcie Tesly prepadli po jeho aktivitách na sociálnej sieti. Musk sa vtedy spýtal užívateľov, či by mal predať 10 % zo svojho podielu v spoločnosti. Minulý týždeň sa jeho čisté imanie prepadlo tiež, a to o 25,8 miliardy USD.

 

Aj ďalší spoluzakladatelia spoločnosti Meta čelia bezprecedentnému poklesu osobného majetku. Dustin Moskovitz, 79. najbohatší človek sveta s čistým majetkom 21,2 miliardy USD, na konci obchodovania v stredu (2.2.) stratil približne 3 miliardy USD, zatiaľ čo Eduardo Saverin s majetkom v hodnote 17,5 miliardy USD prišiel o viac ako 4 miliardy USD. Osobný majetok Sheryl Sandbergovej, prevádzkovej riaditeľky spoločnosti Meta v hodnote 2,5 miliardy USD klesol o viac ako 100 miliónov USD podľa údajov zostavených agentúrou Bloomberg. V porovnaní so Zuckerbergom je však bohatstvo Sandbergovej menej koncentrované v akciách spoločnosti, čo zmierňuje „úder“.

 

img

 

Neuspokojivé príjmy Meta prehlbujú problémy spoločnosti, ktorá čelí vyšetrovaniu regulačných úradov po celom svete. A snaží sa tiež odôvodniť svoj strategický posun a investície do konceptu tzv. metaverza, ktorý má nahradiť internet.

 

Možno vás zaujme: GAMING Tento krok od Sony nikto nečakal!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona