Podomácky vyrobená bomba, ktorú zaistili pri Frankfurte, obsahovala klince

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 19:02 • 2 min
Podomácky vyrobená bomba, ktorú zaistili pri Frankfurte, obsahovala klince

FRANKFURT NAD MOHANOM - Podomácky vyrobená bomba, ktorú polícia zaistila na sklonku apríla u manželského páru v Oberursele severne od Frankfurtu nad Mohanom. bola naplnená klincami, čo by bolo po odpálení dramaticky zvýšilo dôsledky explózie.

slovakia

left justify in out

Informáciu, ktorú priniesol spravodajský týždenník Der Spiegel, dnes potvrdila hovorkyňa prokuratúry vo Frankfurte nad Mohanom.
       

Vyšetrovanie kauzy pokračuje.
         

Polícia sledovala podozrivý pár od marca tohto roka, keď manželia použili falošné mená pri platbe za nezvyčajne veľké množstvo peroxidu vodíka v jednom z frankfurtských železiarstiev: Pri domovej prehliadke bydliska 35-ročného nemeckého občana tureckého pôvodu a jeho o rok mladšej manželky-Turkyne (obaja sú už viac ako týždeň vo vyšetrovacej väzbe) sa našla podomácky vyrobená bomba, časti pušky, cvičný granát, ako aj 100 kusov munície. Muž, ktorý mal na konte v minulosti aj viacero deliktov ako ublíženie na zdraví, vlámanie a vydieranie, mal mať v minulosti kontakty aj s islamistami pôsobiacimi v spolkovej republike. Práve on sa v dňoch pred zadržaním pohyboval na parkoviskách a v zalesnenej oblasti pozdĺž trate plánovaných a v reakcii na odhalenia zrušených cyklistických pretekov Okolo Frankfurtu, čo viedlo bezpečnostné zložky k podozreniu, že práve ich účastníci mohli byť vytipovaným terčom plánovaného útoku.
     

Na tradičnom prvomájovom podujatí Okolo Frankfurtu sa malo na trati dlhej viac ako 200 km zúčastniť vyše 200 profesionálnych cyklistov, ktorých zrušenie pretekov a hlavne jeho dôvody šokovali.
     

Otec dôvodne podozrivého muža pre Der Spiegel vyhlásil, že si nedokáže predstaviť, na čo bola jeho synovi bomba. Ich kontakt bol vraj v uplynulých rokoch stále menej a menej intenzívny, syn ho mal vyzvať, aby častejšie navštevoval mešitu. "Mal šťastnú rodinu, šťastné deti, normálne chodil do mešity. Prečo by mal riskovať šťastie rodiny," položil si otázku otec uväzneného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies