Zadržiavanie vetrov vám môže spôsobiť vážne problémy

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 17:09 • 2 min
Zadržiavanie vetrov vám môže spôsobiť vážne problémy

BRATISLAVA- Prdieť na verejnosti je naozaj neslušne v tom sa zhodneme všetci . No rovnako nevhodné môže byť aj jeho zadržiavanie pre vaše telo.

slovakia

left justify in out

Ak zadržiavate plynatosť je slušná šanca, že sa aj tak to dostane von napríklad aj  cez ústa. Mmm znie to šialene však? Zdá sa, že  je to vedecký fakt.

 

Podľa profesorky Clare Collinsovej z University of Newcastle môže pri plynatosti dôjsť vo vašom tele  k abdominálnej distenzií. To môže  spôsobiť, že prd sa absorbuje a následne  vydýchne dychom. Takže zadržiavanie v tomto prípade znamená, že plyn sa re absorbuje do obehu a následne vydýchne skrz ústa.

 

img

 

 

 

 

Môže vám to spôsobiť aj iné problémy. Podľa profesorky Collins:Tiež to môže spôsobiť divertikulitídu – Zápal žalúdočnej podšívky .Preto je lepšie nezadržiavať. Koniec koncov je to ľudská vlastnosť s ktorou máme všetci skúsenosti. Nedávna štúdia tiež prišla nato, že priemerný človek si prdne osemkrát denne. To znamená jeden prd, alebo séria menších prdov, ktorá sa počíta ako jedna.

Rozhliadnite sa okolo seba - štatisticky, niekto vo vašej blízkosti si mohol  práve prdnúť .

 

img

 

Profesorka Collins  sa vyjadrila že plynatosť môže byť spôsobená z prehltnutia vzduchu, alebo z oxidu uhličitého, ktorý vzniká pri zmiešaní žalúdočnej kyseliny s bikarbonátom v tenkom čreve. Alebo plyny môžu byť produkované baktériami, ktoré sa nachádzajú v hrubom čreve.

 

Čo sa týka zápachu, to súvisí s tým, čo konzumujete. Síra obsahuje plyny, ktoré páchnu.

Zlá správa pre cestujúcich lietadlom.  Profesorka Collins tiež povedala, že ľudia na palube lietadla sú náchylnejší na záchvaty nadúvania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies