Messi, De Bruyne a Haaland sú kandidáti na najlepšieho hráča v Európe

NETKY.SK • 17 August 2023, 16:42 • 2 min
Messi, De Bruyne a Haaland sú kandidáti na najlepšieho hráča v Európe

NYON - Kevin de Bruyne, Erling Haaland a Lionel Messi sú finalisti na ocenenie najlepší futbalista v Európe za uplynulú sezónu. Európska futbalová únia (UEFA) o tom informovala vo štvrtok na svojej oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

Meno víťaza vyhlásia 31. augusta v Monaku, kde zároveň vyžrebujú aj skupinovú fázu Ligy majstrov. Najväčším favoritom je argentínsky kapitán majstrov sveta, ktorý sa v lete po odchode z Paríža Saint-Germain dohodol na spolupráci s tímom zámorskej MLS Interom Miami. Messi získal cenu UEFA dvakrát v jej 12-ročnej histórii. Jeho súpermi medzi finalistami sú de Bruyne a Haaland z Manchestru City, ktorí pomohli mužstvu k zisku treble (Premier League, Liga majstrov a Pohár FA) a v stredu vyhrali premiérovo aj Superpohár UEFA.

 

Kylian Mbappe sa v hlasovaní trénerov a novinárov z Európy umiestnil na šiestom mieste. Pred ním skončili stredopoliari City Ilkay Gündogan a Rodri. Zoznamy kandidátov na ocenenia pre hráčky a trénerov zverejnia na budúci týždeň po skončení MS žien, uviedla UEFA. Anglicko sa v nedeľu stretne vo finále v Austrálii so Španielskom. Pep Guardiola je favorit na ocenenie pre najlepšie kouča za uplynulú sezónu.

 

Nominovaní sú aj Simone Inzaghi z Interu Miláno, ktorý doviedol svoj tím do finále LM. Tretím je Luciano Spalletti, ktorému sa podarilo s Neapolom získať titul v Serii A.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AP / UEFA Foto: BeSoccer
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies