Podnikatelia so ZEP sa môžu registrovať bez toho, aby chodili na úrad

NETKY.SK • 3 Október 2014, 12:39 • 2 min
Podnikatelia so ZEP sa môžu registrovať bez toho, aby chodili na úrad

BRATISLAVA – Podnikatelia a občania, ktorí majú zaručený elektronický podpis (ZEP) alebo nový občiansky preukaz s čipom, nemusia už osobne chodiť na daňový či colný úrad, ak chcú s týmito úradmi komunikovať elektronicky.

slovakia

left justify in out

Nová registrácia so ZEP je od 1. októbra možná z pohodlia kancelárie alebo domova. "Finančné riaditeľstvo SR na portáli finančnej správy zaviedlo novú funkciu k registrácii prostredníctvom zaručeného elektronického podpisu (ZEP). Uľahčuje tým proces registrácie daňovníka pri elektronickom podávaní dokumentov," povedala pre TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková. 
      

Registrovať sa možno na webovom sídle www.financnasprava.sk, kde je registračný formulár, ktorý treba vyplniť. Obsahuje predovšetkým identifikačné údaje o budúcom autorizovanom používateľovi. Na stránke je popísaný aj podrobný postup v časti elektronická komunikácia - aktuálne informácie k elektronickej komunikácii - informácia k registrácii na portáli finančnej správy prostredníctvom podpisového certifikátu. "Po potvrdení registrácie daňový subjekt môže ihneď využívať elektronické odosielanie dokumentov," ubezpečila Macíková.
      

Finančná správa taktiež spustila anglickú verziu portálu, ktorá zjednoduší prístup k informáciám pre zahraničných daňovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies