Podnikateľ Alojz Hlina kandiduje na primátora

NETKY.SK • 13 August 2010, 07:32 • 2 min
Podnikateľ Alojz Hlina kandiduje na primátora

Podnikateľ Alojz Hlina kandiduje na primátora

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský podnikateľ Alojz Hlina kandiduje na post primátora hlavného mesta SR v novembrových komunálnych voľbách. Kandidatúru ohlási v pondelok 16. augusta pred cintorínom v Slávičom údolí v Bratislave.
      V súčasnosti nemá zatiaľ oficiálnu politickú podporu. "Čo sledujem kandidatúrou, zverejním v pondelok 16. augusta," uviedol pre TASR Hlina s tým, že kandidoval pred ôsmimi a 12 rokmi. Dôvodom bolo, že chcel upozorniť na jeden problém a vedome sa neúspešne uchádzal o túto funkciu.
      Podľa neho "schopnosť primátora je v tom, že má mesto pevne v rukách, že ho je vidieť, počuť, že žije mestom a ono žije ním". Ako zdôraznil, hlavné mesto držalo politický obranný val proti Vladimírovi Mečiarovi (ĽS-HZDS) a Robertovi Ficovi (Smer-SD), čo už nie je potrebné. Bratislava môže začať hľadať kandidáta, nie nominanta politických strán či strany, ale osobnosť.
      Silu Bratislavy vidí Hlina práve v tom, že veľa jej obyvateľov nie sú rodáci z tohto mesta. Delenie na Bratislavčanov a prisťahovalcov považuje za zbytočné.
      Hlina pochádza z Oravy, jeho manželka je Bratislavčanka. Do povedomia verejnosti sa dostal svojím kritickým postojom voči predsedovi SNS Jánovi Slotovi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies