Podmienka za sexuálne zneužívanie školáčok

NETKY.SK • 20 August 2013, 16:19 • 2 min
Podmienka za sexuálne zneužívanie školáčok

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tri roky odňatia slobody podmienečne za zločin sexuálneho zneužívania potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 38-ročného technika Jána Hrdu zo Žiaru nad Hronom. Hrda sexuálne zneužíval od februára do mája 2011 dve maloleté dievčatá.

slovakia

left justify in out

Hrda sa s dievčatami zoznámil cez sociálnu sieť na internete. Mária a Karin mali vtedy 12 a 13 rokov, ale Hrdovi sa predstavili ako staršie. Hrda sa s nimi stretával na rôznych miestach v okolí Kremnice, vo svojom aute Audi A6 a aj v dome svojej starej matky. Dievčatá bozkával, obchytkával na prsiach a na intímnych miestach a dával im svoj pohlavný úd do úst.

Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal Hrdu za vinného a uložil mu tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky. Počas skúšobnej doby je Hrda povinný strpieť probačný dohľad súdu. Senát pri ukladaní trestu zohľadnil, že Hrda dovtedy viedol riadny život. Zároveň mu zakázal priblížiť sa k mladšiemu z dievčat na vzdialenosť menšiu ako päť metrov a zdržiavať sa v blízkosti jeho obydlia. Pre staršiu Karin zákaz súd neaplikoval, pretože Hrda s dievčaťom a jej rodinou udržiava naďalej priateľské vzťahy.

Hrda sa odvolal s tým, že je nevinný. Dievčatá bral ako kamarátky, pomáhal im pri doučovaní, spolu sa iba hrali, boli v kine a počúvali hudbu. Išlo o hry bez sexuálneho podtónu. Márii kúpil mobilný telefón so SIM kartou. Hrdov obhajca poukázal na fakt, že polícia vyšetrovala údajný sex dievčat s ich spolužiakmi. V každom prípade lekárske prehliadky potvrdili, že dievčatá už neboli pannami. Hrda odmietol spáchanie skutku podľa obžaloby a žiadal oslobodiť. Krajský súd však jeho odvolanie ako neodôvodnené zamietol. Verdikt prvostupňového súdu označil za správny a trest primeraný. Predseda senátu poukázal najmä na výpovede poškodenej Márie a ďalších svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies