Podľa šéfa WADA Armstrong už svoju šancu premárnil

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:40 • 2 min
Podľa šéfa WADA Armstrong už svoju šancu premárnil

LAUSANNE - Americký cyklista Lance Armstrong už premárnil šancu očistiť svoje meno pošpinené dopingovým škandálom. Uviedol to generálny riaditeľ Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) David Howman, ktorý dodal, že pokusy Armstronga o zredukovanie doživotného dištancu prišli veľmi neskoro.

slovakia

left justify in out

Howman pri príležitosti konania sympózia WADA v Lausanne pre agentúru AP povedal, že Armstrong mal možnosť priznať sa k svojím činom, ale neurobil tak včas. Americký jazdec, ktorý pre doping prišiel o svojich sedem titulov z Tour de France, sa začiatkom marca stretol so šéfom Americkej antidopingovej agentúry (USADA) Travisom Tygartom. Armstrong od USADA chce, aby mu komisári skrátili doživotný zákaz činnosti v profesionálnej cyklistike, pretože sa chce venovať trénovaniu mladých talentov.

 

"V jeho prípade je už neskoro. Mal šancu priznať sa predtým, ale neučinil tak. Klamal, podvádzal a musí za to pykať," povedal Howman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies