Zhotoviteľ D4R7 spolupracuje s políciou: Vylučuje kontamináciu pôdy

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 18:14 • 2 min
Zhotoviteľ D4R7 spolupracuje s políciou: Vylučuje kontamináciu pôdy

BRATISLAVA - Koncesionár a zhotoviteľ projektu D4/R7 plne spolupracuje s políciou pri vykonávaní vyžadovaných úkonov.

slovakia

left justify in out

"Koncesionár a zhotoviteľ projektu používa pri výstavbe len materiály obstarávané od subdodávateľov, ktoré spĺňajú príslušné normy a certifikáty. Vylučujeme akúkoľvek kontamináciu pôdy alebo používanie materiálov, ktoré by mohli akýmkoľvek spôsobom ohroziť životné prostredie," uvádza v stanovisku konzorcium firiem zo Španielska a Rakúska Zero Bypass Limited.


Bratislavskí policajti dnes od skorého rána vykonávali procesné úkony súvisiace s environmentálnou trestnou činnosťou. V rámci toho robia viaceré prehliadky bytových aj nebytových priestorov.

 

img

 

Podľa medializovaných informácií polícia zasahuje vo firme D4/R7 Construction, s.r.o. v bratislavskom Novom Meste, zamestnancov nepúšťajú do sídla. Policajti preverujú aj firmy, ktoré na D4/R7 pracujú. Za výstavbu D4/R7 je oficiálne zodpovedné konzorcium firiem zo Španielska a Rakúska. Ide o podozrenia, že sa pri výstavbe používa kontaminovaná pôda. Prvé trestné stíhanie súvisiace s obchvatom sa začalo ešte vlani v lete.


img

 

Ministerstvo dopravy uviedlo, že ak sa potvrdí použitie neprijateľných materiálov na stavbe bratislavského obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, stavebník ich bude musieť na vlastné náklady nahradiť a štát preto nebude za práce navyše nič platiť. Rezort je rozhodnutý v tejto veci postupovať nekompromisne a ak zlyhal dozor, vyvodí vážne dôsledky.

 

"Ak nezávislý dozor toto zanedbal, tak vyvodím veľmi dôrazné dôsledky. Ide o Žitný ostrov. Ja som zo Žitného ostrova a o to viac mi záleží na tom, čo budú moji vnuci piť. Nie je nám jedno, čo sa vyváža pod diaľnice," vyhlásil minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) s tým, že si počká na výsledok vyšetrovania polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies