Podľa nemeckej ministerky vnútra je Nemecko stále cieľom islamistických teroristov

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Podľa nemeckej ministerky vnútra je Nemecko stále cieľom islamistických teroristov

BERLÍN - Zatknutie siedmich predpokladaných členov teroristickej bunky na západe Nemecka je "silným úderom islamistickému terorizmu". Uviedla to vo štvrtok nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemecko bude podľa naďalej zastávať tvrdý postoj proti islamistickému extrémizmu, ktorého hrozbu označila za "akútnu". "Nemecko je stále v priamom dosahu islamistických teroristických organizácií a jednotlivých islamisticky motivovaných páchateľov," upozornila ministerka. Štvrtkové zatknutia "ukázali, že boj proti islamistickému terorizmu zostáva v centre pozornosti našich bezpečnostných orgánov," dodala Faeserová s tým, že koordinované zatknutie ďalších podozrivých v Holandsku je prejavom úzkej medzinárodnej spolupráce v tejto oblasti.

 

V prípade podozrivých zadržaných v Nemecku ide o občanov Tadžikistanu, Kirgizska a Turkménska s radikálnymi islamistickými postojmi. Do Nemecka pricestovali krátko po začiatku vojny na Ukrajine a pripojili sa k teroristickému zoskupeniu. Ich cieľom malo byť "vykonávanie útokov v Nemecku v štýle IS". K rovnakému zoskupeniu patril aj muž zadržaný v Holandsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR/AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies