Denník New York Times čelí žalobe za výroky o Donaldovi Trumpovi

NETKY.SK • 27 Február 2020, 9:40 • 2 min
Denník New York Times čelí žalobe za výroky o Donaldovi Trumpovi

WASHINGTON - Volebný tím amerického prezidenta Donalda Trumpa počas dnešného dňa oznámil, že zažaloval denník The New York Times za nepravdivé výroky o ruskom zasahovaní do amerických prezidentských volieb v roku 2016.

slovakia

left justify in out

Zaujatosť voči prezidentovi

Žalobu tím podal na najvyššom súde v štáte New York. Píše sa v nej, že denník "vedome publikoval nepravdivé a hanlivé vyhlásenia" z dôvodu "extrémnej zaujatosti" voči prezidentovi Trumpovi v snahe ovplyvniť výsledky novembrových prezidentských volieb.

 

img

 

Sporný komentár v denníku

Žaloba odkazuje na komentár Maxa Frankela z minulého marca. Frankel v komentári napísal nasledovné: Dohoda o detailnej spolupráci počas (amerických) volieb medzi Trumpovou kampaňou a oligarchiou Vladimira Putina nebola potrebná, pretože medzi nimi už existovala zastrešujúca dohoda - pomoc Putina v kampani proti Hillary Clintonovej za novú proruskú zahraničnú politiku.

 

The New York Times vo vyhlásení k žalobe uviedol, že "Trumpova kampaň sa obrátila na súdy, aby potrestali komentátora za názor, ktorý sa im nepáči".

 

img

 

Denník sa neobáva

"Našťastie, zákon ochraňuje právo Američanov vyjadriť svoj názor, najmä vo verejne dôležitých témach. V tomto prípade sa tešíme na potvrdenie tohto práva," uviedla hovorkyňa denníka Eileen Murphyová.

 

Správa osobitného prokurátora Roberta Muellera preukázala, že Rusko v roku 2016 zasiahlo do amerických prezidentských volieb, aby dosiahlo zvolenie Donalda Trumpa.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona