Podľa Kopeckého o celom zápase rozhodla jedna chyba tímu SR

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 08:07 • 2 min
Podľa Kopeckého o celom zápase rozhodla jedna chyba tímu SR

HELSINKI - Slovenská hokejová reprezentácia nečakane prehrala v piatok na majstrovstvách sveta v Helsinkách s Rakúskom 1:2 po samostatných nájazdoch. Slováci si skomplikovali cestu do štvrťfinále v helsinskej skupine pred záverečnými dvoma zápasmi s Rusmi a Američanmi.

slovakia

left justify in out

Zverenci Vladimíra Vůjtka, ktorí opäť herne nenadchli, pritom nezačali najhoršie, od 9. min viedli zásluhou gólu Tomáša Surového. Strelecky boli aktívnejší, ale nedokázali sa presadiť pred brankárom Starkbaumom. Rakúšania v 34. min vyrovnali Gerhardom Unterluggauerom a v samostatných nájazdoch rozhodol o ich prekvapujúcom víťazstve Thomas Vanek.

"Jedna chyba rozhodla o celom zápase. Na konci striedania sme mali puk zaviezť za červenú čiaru a nahodiť ho za brankára súpera, ale namiesto toho sme spravili zakázané uvoľnenie. Rakúšania tam poslali čerstvých hráčov a dali gól," opísal dôležitý okamih v piatkovom stretnutí útočník Tomáš Kopecký, ktorý brankára Starkbauma ohrozil jednou strelou v druhej tretine. "Hokej je hrá chýb. Dnes to bol vyrovnaný duel. Mali sme z neho viac, vypracovali si šance, ale zase to bolo o tej našej nešťastnej koncovke," dodal smutným hlasom 31-ročný hráč tímu zámorskej NHL Florida Panthers. 

Rakúsko je nováčik v elitnej kategórii na MS a Slováci na severe Európy obhajujú striebro spred roka, favoritmi boli slovenskí hokejisti. "Pri všetkej úcte k súperovi, Rakúsko nie je tím, ktorý by nás mal takto trápiť. Dnes hrali jeho hokejisti vynikajúco, po strelenom góle sa chytili a my sme pôsobili ustráchane," povedal odchovanec trenčianskej Dukly, ktorý sa v máji 2012 pričinil o zisk striebra v Helsinkách. "A k tomu tie naše presilovky. Už neviem, čo máme viac vymyslieť. Je to frustrujúce, musíme ich premieňať," dodal Kopecký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies