Počiasie pustoší aj Rakúsko: Búrka spôsobila problémy v Burgenlande, Korutánsku i Štajersku

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 12:08 • 2 min
Počiasie pustoší aj Rakúsko: Búrka spôsobila problémy v Burgenlande, Korutánsku i Štajersku

VIEDEŇ - Štyridsať hasičských jednotiek bolo dnes dopoludnia v nasadení v rakúskom Burgenlande, kde zasahovali v dôsledku vytrvalých zrážok.

slovakia

left justify in out

Hasiči väčšinou pomáhali vypumpovať vodu zo zatopených pivníc, hlavne v okresoch Oberpullendorf a Oberwart. Krajinská bezpečnostná centrála (LZS) v Burgenlande pripravila opatrenia, aby v prípade potreby posilnila nasadený tím, uviedla tlačová agentúra APA.

 

Búrka spôsobila vo štvrtok problémy aj v Korutánsku. Na strechu domu v regióne Prebl spadol prehnitý strom. V údolí Gailtal zablokovala vyvrátená jedľa koľajisko. Práve prechádzajúci regionálny vlak nemohol zabrzdiť, avšak strom spôsobil len malé škody. Hasiči boli v pohotovosti v celom Korutánsku, no k veľkým škodám nedošlo.

 

Značné škody však búrka a nárazy vetra spôsobili v Štajersku. Vyvrátené stromy poškodili elektrické vedenie a bez prúdu zostalo vo štvrtok dopoludnia 4000 domácností. Montážny tím dodávateľa energie posilnili a popoludní sa situácia mierne zlepšila, bez elektriny bolo 2500 domácností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies