Počet obetí zosuvov pôdy a prívalového dažďa na Srí Lanke stúpol na najmenej 58

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 11:28 • 2 min
Počet obetí zosuvov pôdy a prívalového dažďa na Srí Lanke stúpol na najmenej 58

KOLOMBO - Na najmenej 58 stúpol počet obetí na životoch, ktoré si v uplynulých dňoch vyžiadali prívalové dažde a zosuvy pôdy na Srí Lanke. S odvolaním sa na vyhlásenia tamojších úradov o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Len v srílanskej metropole Kolombo zaplavila voda tisíce obydlí, v dôsledku čoho sa bez strechy nad hlavou ocitli desaťtisíce ľudí. Mnohí obyvatelia hlavného mesta vyliezli pre záplavy na strechy svojich domov, kde čakali na pomoc. Voda na niektorých miestach dosahovala až 3,5 metra.


V metropole zasahovali stovky záchranných člnov. Chorých a starých ľudí prevážali do prístreškov, prípadne nemocníc. Ostatným nosili jedlo a balenú vodu. V zaplavených oblastiach úrady odstavili elektrinu, aby predišli ďalším nehodám.


Od pondelka zahynulo podľa oficiálnych údajov prinajmenšom 58 ľudí. Niektorí sa utopili, iných zasiahli blesky či padajúce stromy, alebo zomreli pri zosuvoch pôdy.


V okrese Kegalle v strednej časti Srí Lanky zase vojaci pátrajú po stovkách ľudí. Tí zostali nezvestní po ničivých zosuvoch pôdy, ktoré tam v noci na stredu celkom zavalili tri dediny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies