Počet obetí pádu strechy obchodného domu v Rige sa zvýšil na 52

NETKY.SK • 23 November 2013, 16:01 • 2 min
Počet obetí pádu strechy obchodného domu v Rige sa zvýšil na 52

RIGA - Zranenia utrpelo približne 40 ľudí, z toho je 29 hospitalizovaných. Medzi nimi je aj zranených 13 hasičov. Ich traja kolegovia prišli pri záchranných prácach o život.

slovakia

left justify in out

Na 52 sa zvýšil počet obetí, ktoré si vyžiadalo štvrtkové zrútenie veľkej časti strechy na supermarkete v lotyšskom hlavnom meste Riga. Záchranné práce po krátkom prerušení pokračujú, oznámili dnes záchranári.

Zranenia utrpelo približne 40 ľudí, z toho je 29 hospitalizovaných. Medzi nimi je aj zranených 13 hasičov. Ich traja kolegovia prišli pri záchranných prácach o život.

Zrútenie strechy nákupného centra bolo najhorším nešťastím od roku 1991, keď krajina získala nezávislosť, napísala agentúra AP.

Hovorkyňa záchrannej služby Viktorija Sembeleová povedala, že hasiči musia preskúmať ešte zhruba jednu šestinu trosiek, kde by ešte mohli byť uväznené obete.

Tento priestor je ale najnebezpečnejší, pretože hrozí ďalšie zrútenie častí stavby. Záchranári sa dnes nadránom rozhodli prerušiť práce, aby mohli ďalší postup prediskutovať s inžiniermi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies