Počet migrantov prichádzajúcich do Grécka prudko stúpa, cez víkend 374 ľudí

NETKY.SK • 19 September 2016, 16:12 • 2 min
Počet migrantov prichádzajúcich do Grécka prudko stúpa, cez víkend 374 ľudí

ATÉNY - Počet migrantov prichádzajúcich do Grécka prudko stúpol, keď cez víkend dorazilo z Turecka najmenej 374 ľudí. Informoval o tom dnes grécky úrad pre migračnú krízu.

slovakia

left justify in out

Dôvod nárastu nie je jasný, ale miestne médiá zverejnili špekulácie, že prevádzači ešte pred predpovedaným obdobím zlého počasia zvyšujú svoje počty.

 

Grécko predtým zaznamenalo výrazný pokles v množstve migrantov prúdiacich na grécke ostrovy, a to na denný priemer menej než 50 osôb, čo bolo dôsledkom uplatňovania marcovej dohody medzi EÚ a Tureckom. Napriek dohode s Tureckom však grécka pracovná skupina pre utečeneckú krízu hlásila náhle nárasty v počtoch migrantov, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

 

Migranti, ktorí sa priplavia na grécke ostrovy vo východnej oblasti Egejského mora, nemajú dovolené vstúpiť na pevninu. Namiesto toho musia čakať niekoľko mesiacov, kým ich žiadosti o azyl prijmú - inak čelia deportácii naspäť do Turecka.

 

Takzvané hotspoty zriadené na gréckych ostrovoch pre prichádzajúcich migrantov sú preplnené, nachádza sa v nich totiž celkovo 12.200 ľudí. Takéto centrá na ostrovoch Lesbos, Chios, Samos, Leros a Kos sú určené pre celkový počet 7450 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies