Počet extrémne chudobných by mal v tomto roku klesnúť

NETKY.SK • 5 Október 2015, 09:16 • 2 min
Počet extrémne chudobných by mal v tomto roku klesnúť

NEW YORK - Počet ľudí, ktorí žijú v extrémnej chudobe, v tomto roku pravdepodobne klesne pod hranicu 10 % svetovej populácie.

slovakia

left justify in out

Očakáva to Svetová banka na základe odhadov získaných podľa novej metodiky. Banka predpokladá, že v roku 2015 bude na svete žiť v extrémnej chudobe 702 mil. ľudí, teda 9,6 % svetovej populácie. Ich počet by mal klesnúť z hodnoty 902 mil. ľudí v roku 2012, čo predstavovalo 12,8 % svetovej populácie.

 

"Tieto odhady nám ukazujú, že sme prvá generácia v histórii ľudstva, ktorá môže ukončiť extrémnu chudobu,“ povedal prezident World Bank Group Jim Yong Kim. Zároveň však varoval, že pomalý globálny hospodársky rast, volatilné finančné trhy, konflikty, nezamestnanosť mladých či klimatické zmeny môžu ohroziť plán Organizácie spojených národov na ukončenie chudoby do roku 2030.

 

Svetová banka menila definíciu extrémnej chudoby. Za extrémne chudobných sa považovali pôvodne ľudia, ktorí žijú z menšej sumy ako 1,25 USD na deň. Podľa aktuálnej definície sú extrémne chudobní ľudia, ktorí majú na deň menej ako 1,90 USD. Tieto zmeny odrážajú nové údaje o rozdieloch v nákladoch na život v rôznych krajinách. Nezmenená v porovnaní s predchádzajúcim meradlom je reálna kúpna sila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies