Počasie zatváralo kúpaliská

NETKY.SK • 15 August 2014, 15:09 • 2 min
Počasie zatváralo kúpaliská

BRATISLAVA - Návštevnosť kúpalísk bola počas celého týždňa nízka, a to pre chladné a daždivé počasie.

slovakia

left justify in out

Mnoho umelých kúpalísk podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR prerušilo svoju prevádzku, prípadne fungujú iba cez víkend. Povolenie na prevádzku malo na konci týždňa 159 umelých a 16 prírodných kúpalísk.
     

"Pre nepriaznivé počasie bola prerušená počas pracovného týždňa prevádzka kúpalísk v okrese Považská Bystrica, Púchov, Ilava, LTK "Izabela" vo Vyšných Ružbachoch, AquaFun PARK Veľká Lomnica a Kúpalisko Spišský Hrhov," informuje ÚVZ SR. Nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie na umelých kúpaliskách tento týždeň nezistili.
     

Problémy s vodou neboli ani na 16 prírodných kúpaliskách. Na niektorých s neorganizovanou rekreáciou si však na vodu treba dávať pozor. Zákaz kúpania v dôsledku premnoženia cyanobaktérií naďalej trvá na prírodných kúpaliskách Jazero Košice a RO Gazarka. Nevyhovujúca kvalita vody je tiež z rovnakého dôvodu na vodných plochách Zemplínska šírava - Medvedia hora, Lipovina, Nitrianske Rudno, Kanianka a Ružín. Kúpanie sa tam preto neodporúča.
     

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies