Počas troch mesiacov zahynulo na cestách Košického kraja šesť ľudí

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 14:31 • 2 min
Počas troch mesiacov zahynulo na cestách Košického kraja šesť ľudí

KOŠICE - Počas prvých troch mesiacov tohto roka sa na cestách Košického kraja stalo 371 dopravných nehôd, pri ktorých zahynulo šesť ľudí, ťažko sa zranilo 22 a ľahké zranenia utrpelo 142. Smrť našli traja ľudia v okrese Trebišov, dve osoby v okrese Spišská Nová Ves a v okrese Michalovciach zahynul jeden človek.

slovakia

left justify in out

Najčastejšou príčinou dopravných nehôd, hneď po porušení povinností vodičov, bolo prekročenie predpísanej rýchlosti jazdy a nesprávne otáčanie a cúvanie.
     

"Z uvedeného počtu nehôd vodiči zavinili 340, čo predstavuje viac ako 90 percent. Najviac nehôd evidujeme v okrese Košice (152), v okrese Košice okolie došlo k 49 nehodám, nasleduje okres Michalovce (47), okres Rožňava (41), okres Trebišov (33), okres Spišská Nová Ves (28), Gelnica (11) a Sobrance (10)," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 
     

Doplnila, že posledná vážna nehoda sa stala minulý týždeň v Michalovskom okrese, pričom na následky zranení prišiel o život chodec.
     

Policajti si s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v stredu 22. apríla posvietia na vodičov v celom Košickom kraji. Zamerajú sa najmä na dodržiavanie rýchlosti a telefonovanie počas šoférovania.
     

"Štatistika dopravnej nehodovosti, ako aj výsledky dopravných akcií, ktoré pravidelne vykonávame, opäť svedčia o tom, že zo strany polície je dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky neustále potrebný," upozornila Mésarová.
     

Policajti vykonajú vo štvrtok (23.4.) v okrese Michalovce a Spišská Nová Ves a v nedeľu ( 26.4.) v okrese Košice okolie kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere. "Vodičov upozorňujeme na dodržiavanie predpisov, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies