Počas Dušičiek si treba dávať pozor na zlodejov

NETKY.SK • 31 Október 2012, 09:10 • 2 min
Počas Dušičiek si treba dávať pozor na zlodejov

Počas Dušičiek si treba dávať pozor na zlodejov - Radíme Počas nadchádzajúceho Sviatku všetkých svätých a Dušičiek by si mali ľudia dávať pozor na svoje veci a byť ostražití pred zlodejmi. Polícia totiž očakáva v uliciach či na miestach posledného odpočin

slovakia

left justify in out

img

Počas nadchádzajúceho Sviatku všetkých svätých a Dušičiek by si mali ľudia dávať pozor na svoje veci a byť ostražití pred zlodejmi. Polícia totiž očakáva v uliciach či na miestach posledného odpočinku viac ľudí.
      "Sviatok všetkých svätých či Dušičky sprevádzajú emócie, ktoré znižujú našu pozornosť. Mnohí zavítajú na cintoríny, kde v okolí zaparkujú vozidlo. V aute by však nemalo zostať nič hodnotné," upozornil hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.
      Rovnako by ľudia nemali nechávať veci bez dohľadu ani pri úprave hrobov. "To platí aj pri návšteve kostolov, kde pri chvíľke nepozornosti môžeme prísť o kabát alebo kabelku," doplnil.
      Ostražitosť by nemali strácať ani cestujúci v hromadných dopravných prostriedkoch. Niektorí ľudia môžu zase voľné dni využiť na nákup vianočných darčekov, no opatrní by mali podľa polície byť aj v nákupných centrách. Lepšie je tak nenosiť so sebou veľkú hotovosť a platiť radšej kartou.
      Pozor na veci si treba dávať tiež na staniciach pri cestách za rodinou a blízkymi. "Ani na staniciach a počas cesty nezabúdajme na osobné veci. Aj krátkym zdriemnutím či návštevou toalety sa môže náš kufor alebo bunda ocitnúť v rukách zlodejov," priblížil Slivka.
      Minulý rok pritom polícia v novembri zaevidovala 161 vreckových krádeží, 53 krádeží vecí pri sebe a na sebe a 28 okradnutých cestujúcich, ako aj tri krádeže na staniciach a 486 krádeží vecí z áut.
      "Krádežiam preto predchádzajme a veci majme stále pod dozorom. Najúčinnejšou prevenciou je nedať zlodejom príležitosť," dodal Slivka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies