Kočnerovi navrhovala prokuratúra napriek odsúdeniu ponechať kolúznu väzbu, Najvyšší súd to odmietol

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 09:50 • 2 min
Kočnerovi navrhovala prokuratúra napriek odsúdeniu ponechať kolúznu väzbu, Najvyšší súd to odmietol

BRATISLAVA - Napriek tomu, že Najvyšší súd začiatkom tohto roku potvrdil podnikateľovi Marianovi Kočnerovi trest 19 rokov väzenia pre kauzy televíznych zmeniek, prokuratúra navrhovala v jeho prípade ponechať režim kolúznej väzby.

slovakia

left justify in out

Právoplatné odsúdenie znamenalo pre Kočnera koniec prísneho režimu kolúznej väzby, ktorý mu mal brániť v marení vyšetrovania a v ovplyvňovaní svedkov.

 

img

Ponechanie režimu kolúznej väzby podľa portálu aktuality.sk navrhla dozorová prokurátorka kauzy Búrka Valéria Simonová. „Prokurátorka kauzy Simonová žiadala súd, aby Kočnerovi zakázal pracovať mimo múrov väzenia, aby bol na cele sám a aby sa za žiadnych okolností nestretol s väzobne stíhanými obvinenými z justičných káuz Búrka a Víchrica. Navrhovala tiež, aby mu vyšetrovatelia kontrolovali poštu a povoľovali alebo priamo kontrolovali návštevy či telefonáty," informoval portál. Kočner argumentoval, že v kolúznej väzbe bol od roku 2018.

 

Prečítajte si: Za oslobodenie Mariana Kočnera v prípade vraždy Kuciaka hlasovali všetci sudcovia senátu špecializovaného súdu

Špecializovaný trestný súd vo februári tohto roka vyhovel návrhu prokurátorky. Kočner však proti rozhodnutiu podal sťažnosť, ktorej vyhovel Najvyšší súd, ktorý argumentoval aj tým, že Kočner, ktorý si odpykáva 19-ročný trest vo väznici s najprísnejším režimom, by iba ťažko mohol pokračovať v trestnej činnosti. Zároveň argumentoval, že zo spisu neplynie a prokurátorka ani netvrdila, že by sa Kočner počas výkonu trestu dopustil nejakého konkrétneho konania, ktoré by vzbudzovalo obavu, že sa bude kolúzne správať alebo pokračovať v páchaní stíhanej trestnej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies