Počas demonštrácie proti odvolaniu juhokórejskej prezidentky zomreli dvaja ľudia

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 07:51 • 2 min
Počas demonštrácie proti odvolaniu juhokórejskej prezidentky zomreli dvaja ľudia

SOUL - Dvaja ľudia dnes zahynuli počas demonštrácií na podporu bývalej juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje, ktorej odvolanie dnes s konečnou platnosťou potvrdil ústavný súd. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ nemocnice v juhokórejskej metropole Soul uviedol, že jednou z obetí je približne 70-ročný muž, pravdepodobne stúpenec zosadenej prezidentky, ktorého polícia našla ležať v kaluži krvi neďaleko budovy ústavného súdu. Muž utrpel ťažké zranenia hlavy, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

 

Podľa polície si muž zranenia spôsobil pádom z jedného z autobusov, ktoré bezpečnostné sily rozostavili tak, aby demonštrantom zabránili preniknúť k budove ústavného súdu. Okolnosti smrti druhej obete dnešných protestov neboli bezprostredne známe.

 

Do ulíc Soulu dnes vyšli tisíce ľudí, ktorí sa rozhodli vyjadriť svoju nespokojnosť s verdiktom ústavného súdu potvrdzujúcim rozhodnutie parlamentu odvolať prezidentku Pak Kun-hje, ktorá je podozrivá z korupcie a klientelizmu.

 

Demonštranti skandovali rozličné heslá, útočili na policajtov žrďami od zástav a pokúšali sa vyliezť na pristavené autobusy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies