Turisti, ktorí štyrikrát zalarmovali horských záchranárov, dostali finančnú pokutu

NETKY.SK • 3 September 2019, 13:54 • 2 min
Turisti, ktorí štyrikrát zalarmovali horských záchranárov, dostali finančnú pokutu

RÍM - Dvojicu Španielov čaká vysoká pokuta za to, že si svojím správaním na túrach v talianskych Alpách vynútila až štyri výjazdy záchranárov.

slovakia

left justify in out

Pár, 45-ročný muž a 36-ročná žena, sa do problémov dostal pri výstupe na trojicu štítov Tre Cime di Lavaredo v Dolomitoch. Španielski turisti v priebehu minulého a začiatkom tohto týždňa trikrát odmietli pomoc záchranárov. V jednom prípade ich objavili v noci na skalách s dvojicou ďalších turistov, a to bez svetiel a lezeckého lana.

 

 

Napokon však pár uviazol vo výške 2750 metrov nad morom a tak súhlasil s tým, aby ho vrtuľníkom previezli do horskej chaty. Dovedna štyri záchranné akcie, ktoré tak zorganizovali pre rovnakú skupinu ľudí, sú podľa šéfa miestnej horskej služby Giovanniho Cipollottiho "absolútnym rekordom".

 

 

Španieli budú podľa neho vyzvaní, aby zaplatili 8000-10 000 eur. Cipollotti v tejto súvislosti pripomenul, že záchranné služby sú bezplatné len pre ľudí, ktorí potrebujú lekársku starostlivosť. Hovorca talianskej alpskej horskej služby (CNSAS) Walter Milian povedal, že pokuta bude o čosi nižšia, len približne 7500 eur. 

 

img

 

CNSAS na Facebooku uviedla, že turisti sa "správali bezohľadne" a k svojmu príspevku pridala aj fotografiu titulnej strany denníka Corriere della Sera, ktorý o nich píše ako o "egoistických narcistoch".

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies